Berichten van het Moederfront: 4 manieren waarop verhuizen van Blogger naar Wordpress net een bevalling is

26-09-2012

4 manieren waarop verhuizen van Blogger naar Wordpress net een bevalling is


In Amerika doen alle populaire moeders het: verhuizen van Blogger naar Wordpress. En op een ochtend werd ik wakker met het plotselinge inzicht: 'Ik ga óók een populaire moeder worden, en van Blogger naar Wordpress verhuizen!' Vervolgens koesterde ik me in de warme gloed die je ook krijgt van goede voornemers op nieuwjaarsdag. Helaas moet je vervolgens daadwerkelijk in actie komen, wat toch iets afdoet aan die gloed vind ik.

Dus ik surfte wat over internet, zocht op termen als 'From Blogger to Wordpress without losing your mind' en 'From Blogger to Wordpress: for extreme dummies' en ging aan de slag. Zorgvuldig volgde ik de beschreven stappen in Sharon Huijk's boek How to move from Blogger to Wordpress, en deed precies wat er op de plaatjes stond. Het ging prima tot ik allerlei enge dingen met ftp e.d. moest doen. Toen kreeg ik ook nog een korte flirt met Multisite, waardoor mijn hele Wordpress site zo in de war raakte dat ik ten einde raad alles weggooide. Met een brandschone lei begon ik opnieuw, en dit keer kon ik in vier uur waar ik de eerste keer drie weken overdeed: ik zette mijn blog Huisvlijt over naar Wordpress.

Waarom verhuizen van Blogger naar Wordpress lijkt op een zwangerschap en bevalling

 • Allebei zijn ze opwindend, maar ook een beetje eng

 • Beide hebben een wanhoopsfase, waarin je wilt schreeuwen en al je haren uit je hoofd trekken

 • De wereld van Wordpress wordt bevolkt door mensen die rare termen als ftp clients, ftp proces, php en wp-config.php, en .htacces file gebruiken. En die mensen begrijpen niet dat je niet begrijpt waar ze het in godsnaam over hebben. Dus dan leggen ze het nog een keer uit, in 1 korte zin, met dezelfde technische termen. Dit deed me sterk denk aan een eerste zwangerschap waarbij je plotseling bekogeld wordt met termen als listeria, toxoplasmose, maxi-taxi, rompertje en papadag.

 • Als je eenmaal het eindproduct in je handen houdt kun je wel juichen van blijdschap en voel je je trots en sterk.


 

6 opmerkingen:

 1. Mijn blog (blogspot) heeft net een metamorfose ondergaan. Ik heb veel zelf op internet gevonden, maar voor bepaalde dingen heb ik iemand die me voor een paar dollar helpt. Zij doet in 10 minuten waar ik een hele dag voor nodig heb. Dat is het me gewoon waard.
  Een fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben bij wordpress gewoon overnieuw begonnen en heb m'n oude blog bij Blogger gelaten. Ik vind wordpress makkelijker en je hebt meer mogelijkheden; nooit spijt van gehad dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mja... daarom verroer ik nog geen vin om iets te veranderen... Wat digitale kennis betreft is het bij mij nogal treurig gesteld... Ik vrees dat ik een stap-voor-stap-werkbeschrijving nodig heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Puck, dat heb ik dus ook. Maar Sharon Huijk biedt dat gelukkig, en zelfs met plaatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als niet in Amerika wonende moeder, blijf ik dan maar gewoon bij blogger. O nee, ik ben gewoon natuurlijk gewoon een onpopulaire moeder, (reageren op een twee jaar oude post, tsssss) dan moet ik zeker niet naar Worldpress ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nicole8:46 a.m.

  Comments zijn altijd leuk Lehti Paul. En bij Blogger is het ook echt prima!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!