Berichten van het Moederfront: Deur open laten!

15-10-2012

Deur open laten!

open deur'Een opvoeder is een stakker die in het duister tast.' Deze legendarische woorden van Wim Sonneveld blijven als een slechte Frans Bauer hit door mijn hoofd zingen, terwijl ik blindelings over nieuwe opvoedkundige paden stommel.

Want afgezien van het levensvraagstuk: 'Heb ik Jan nou wel of niet verteld over de bloemetjes en de bijtjes' dient zich nog een ander vraagstuk aan: 'Moet zijn slaapkamerdeur open blijven staan als zijn vriendinnetje op bezoek is?'

En als ik voor een open deur beleid kies, zet ik dan niet de deur open naar mogelijkheden waaraan Jan waarschijnlijk nog niet eens had gedacht? Maar wat als ik kies voor deur no.2 en de deur dicht mag: krijgen opgezweepte hormonen dan vrij spel om deuren te openen die beter nog dicht hadden kunnen blijven?

Gisteren was het weer eens zo ver: Jan zat boven met zijn vriendinnetje, en ik had ze al geroepen voor Fruithap, kroketten en oesters, en mijn mandje met pedagogische listen was leeg. Ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen, en stuurde Jans jongste broertje Piet naar boven.

'Piet zeg jij even tegen Jan dat zijn slaapkamerdeur beter open kan blijven? Dan kan het even luchten.' Even later hoorde ik Piet weer naar beneden denderen. 'Jan doet het niet.''Heb je gezegd dat hij zijn kamer moet luchten?' vroeg ik Piet. En riep naar boven: 'Jan, je moet je kamer luchten, dáárom moet de deur open.'

En ver van boven hoorde ik Jans kalme stem brommen: 'Ja, dát zal het zijn.'

7 opmerkingen:

 1. :-D tegen de tijd dat in je woonkamer de plafonieres beginnen te rammelen weet je dat het boven echt te warm geworden is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mammalien4:04 p.m.

  Ik stuur ons katertje donderdag naar de dierenarts. Schijnt ie prima geholpen te worden! (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, met open deuren, leuk, lekker kinky ;-) (hoe oud is die oudste eigenlijk?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei... Ja, da's wat anders dan consequent zijn met strafjes die papa heeft uitgedeeld (en ik dus niet wist)... dat is véél makkelijker, hahaha.

  Succes met variant 1 en 2... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoeska5:17 p.m.

  Hoe oud is Jan ook alweer? Lijkt me heel lastig... Ik begrijp dat je eh ... volledige coïtus nog liever even uit wilt laten stellen, maar zoenen & voelen met de deur open is ook niet echt ontspannen voor die pubers lijkt me. Wat vind Jan er zelf van (haha, fijn een Gesprek voeren met een Echte Man met ass ;-)))?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Suzanna12:24 p.m.

  Oh...wil je zulke dingen niet meer vertellen? Ik merk het wel als het zover is bij onze meiden... ;-)
  *Kop in het zand*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha geweldig, ik hoefde nooit me deur open te laten staan, en volgens mij hebben mijn ouders nooit iets gezegt over de bloemetjes en bijtjes. Maar kreeg ik dat twee keer op school ;) Als een kind het wil doen ze het toch wel. Hoe dan ook en wat de moeders of vaders ook zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!