Heb ik hem nou voorgelicht of niet?

01-10-2012 -
Tot dusver bevonden Jans verkeringen zich altijd op veilige afstand, in Zweden, Lapland en Siberië. Aangenaam comfortabel. Maar sinds vorige week heeft hij een vriendinnetje dat op slechts 20 km afstand woont.

En dankzij alle onheilsverhalen uit de media, waarin webcams en chantage heftig de hoofdrol spelen, stelde ik mezelf koortsachtig de vraag: 'Heb ik Jan nu voorgelicht of niet?!'
Want als ik heel eerlijk ben, zijn de afgelopen zeventien jaar nogal wazig in mijn herinnering. Vaag staat me er wel iets van bij, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Het is een beetje zoals wanneer je het huis verlaat, en plotseling verstijft bij de vraag: 'Heb ik het strijkijzer nou wel of niet uitgezet?!'

Terwijl ik mijn hersenen pijnigde om me te herinneren of ik het onderdeel Seksuele Voorlichting met succes had afgevinkt, kreeg ik een goed idee: ik zou Floris op Jan afsturen. Gezellig, mannen onder elkaar en zo. 'Bovendien,' bedacht ik, 'waar heb je anders een partner voor, dan om hem als secondant in te zetten!' En met medeleven dacht ik aan al die alleenstaande moeders, die overal alleen voor staan.

Gisteren gingen Floris en Jan samen fietsen, en bij het weggaan siste ik Floris snel toe: 'Denk je er aan, dat je het met hem over sex hebt?'
En toen ging ik in de tuin zitten met een kop thee, in de prettige wetenschap dat ik mij van mijn moederlijke verplichtingen had gekweten.

Maar toen Jan 's avonds thuiskwam, riep hij mij van verre al toe: 'Mam, jij faalt! Papa zei dat hij met mij over sex moest praten!'

Voorlopig kan Floris sex wel vergeten. En daar valt niet over te praten.

Berichten van Het Moederfront in je mailbox? Voer je email adres in!


Delivered by FeedBurner

8 opmerkingen

 1. Hihi. Misschien had je Jan moet vragen of hij zijn vader nog wat beter kan voorlichten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whoehahaha, ja da's een goeie... Ik heb manlief ook op Oudste afgestuurd, maar dan inclusief een boek met plaatjes (hahaha, getekende hoor).

  Express een programma voorbij laten schieten over Pregnant teens (ongelooflijk jong zijn de aanstaande ouders). Ik verbaas me vooral en mijn twee tieners ook, want we hebben het daarna ook over. Die hoor ik dan gelijk zeggen, wat een stomkoppen zijn dat zeg en verbazen zich dat die jongens en meisjes géén idee hadden dat je van sex zwanger kan worden (?) Dus het wordt door mij een beetje "bijgehouden".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahahaha. Hardop en heel hard gelachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh :-) hihihi
  op deze leeftijd 17(bijna 18) van oudste hoef ik hem gelukkig niks meer uit te leggen, ehmm wel waarschuw ik ...kuch kuch
  enne nog iets anders engs..... bij een van mijn vriendinnen begonnen de lampen in de woonkamer zomaar te trillen toen haar zoon met zn vriendinnie even boven "zaten"... das pas bizar( en vrij walgelijk lijkt me, zo ongeveer net als het idee dat je ouders vroeger :-) sex hadden ieeeuw)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uhmm.. ja. Hier heb ik voorlopig nog even geen mening over.

  Alhoewel.. bracht vandaag het konijn naar de dierenarts voor castratie en kleuter vroeg meteen; wat gaat de dokter precies met hem doen? Waarom?

  Humm.. zal er nog eens over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei. Dat moet ook nog komen. En ik ben de pineut want we hebben vier dochters...en de oudste drie schelen allemaal maar één jaar, dus zijn ze waarschijnlijk ook allemaal bijna tegelijk flink aan het puberen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.