Berichten van het Moederfront: Rat in de houtkachel

02-11-2012

Rat in de houtkachel

In het kader van ons persoonlijk regeerakkoord waarin een centrale rol voor bezuinigingen is weggelegd, mag ik van mezelf de verwarming niet aanzetten. Gelukkig hebben we een houtkachel, zodat de aanschaf van zo'n woondeken-met-mouwen van de Blokker beperkt blijft tot een vage dreiging.

Voorzichtig deed ik vanochtend het deurtje van de houtkachel open om er hout in te doen en de kou te verdrijven, toen mijn adem stokte van schrik: er lag een rat in de houtkachel. Een grote grijze, pluizige rat! Vol afgrijzen keek ik ernaar, niet in staat om mijn blik af te wenden. Langzaam drong het tot me door: het was geen rat, maar de restanten van Floris haar. Floris had zich een rattekop geschoren.

Van de schrik en adrenaline had ik het meteen niet koud meer.

6 opmerkingen:

 1. Haha, herkenbaar... Ik knipte vorige week Mirte´s haar weer in lagen, nadat ze het een aantal maanden op één lengte heeft gehad. Keek ik nadien de container in en had ik ongeveer zo´n "visioen" als jij ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihihi wat zal je geschrokken zijn :-)
  Enne ehmm ken je nu werkelijk iemand die zo'n fleecedeken met mouwen heeft en draagt???(ik zou zeggen een reviewtje waard :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-)) zou ik ook schrikken..en by the way wij hebben hier zo"n deken, zat in mijn kerstpakket vorig jaar. Maar de enige die hem draagt zoals ie hoort (ahum) is mijn middelste dochter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Getver, dat zal stinken als je het aansteekt....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahahaha. Pfff, gelukkig was het geen rat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. .... Oooooh, ik zie het hélemaal voor me, dát was schrikken zeg! Pff... inderdaad je hebt het ter plekke warm van schrik...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!