Mijn ultieme avondje uit

19-12-2012 -
Soms hoor ik vrouwen vertellen dat ze nauwelijks tijd aan hun uiterlijk besteden, en dus 'zo' klaar zijn. 'Ik was éven mijn haar, föhn het droog, en dan is het even snel een laagje mascara, een vleugje eyeliner, en klaar!'

Maar bij mij gingen de lichten al uit toen het woord 'föhn' viel. En als ik écht eerlijk ben, al bij 'haren wassen'.

Mijn ochtendroutine bestaat uit een snelle douche, gevolgd door simpelweg aankleden. En als ik last heb van mijn haar, dan doe ik er een klemmetje in zodat het uit mijn gezicht is. Eén en ander wordt niet geholpen doordat ik getrouwd ben met een man die ongeacht het seizoen op Birkenstocks door het leven gaat, en klakkeloos de oude kleren van mijn vader afdraagt. De enkele keer dat ik probeer mezelf te pimpen, door mijn lippen felrood te stiften, kijkt hij afkeurend en zegt: 'Ik vind het niet mooi!'

Ik kan me niet heugen wanneer we voor het laatst een ultiem avondje uit gingen. Maar dat geeft niet want mijn ultieme avondje uit, is een avondje thuis.

Floris in zijn Birkenstocks, en ik in mijn Uggs.

9 opmerkingen

 1. Beste Nicole,
  Wat weet jij het toch altijd schitterend te "brengen"!
  Het ontlokt me steeds een lach, een glimlach of een schaterlach!
  Groetjes uit Gent

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij het woord föhn gaat bij mij ook het licht uit. Dan ben ik met die enorme dikke bos lang haar een vol uur (als het niet meer is) bezig en heb ik een knalrood hoofd en het gevoel dat ik in de sauna heb gezeten... pfff... Nee, ik ga 's avonds onder de douche, handdoek om die gigangische berg haar, een handdoek op mijn kussen en een snoekduik in bed. Na een half uurtje lezen/televisie kijken gaat de handdoek van mijn haar af en ga ik pitten... De volgende morgen is het bijna droog.

  Mascara doe ik wel, want die fladders zijn zo licht en zonder heb ik een ziek hoofd en anders krijg ik gezeik áán mijn hoofd of ik me wel lekker voel, grrr! Voor de rest heb ik een reeks leuke klemmen om mijn haar op zolder te werken, zodat ik er geen last van heb (en het er leuk uitziet). Als ik de klem later uitdoe en ik ineens een berg met slagen op mijn hoofd heb, zó'n leuk effect krijg ik er gratis en voor niets bij, hoef ik niets voor te doen.

  Lipglos.... jurkje... vest... sjaal... dikke panty... en Uggs... O ja... oorbellen (gaat vanzelf nog uit de tijd dat ik nog afgericht was om rond te lopen als een Lady op kantoor, hahaha).

  Groetjes, Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wahahahhier idem, alleen heb ik geen klemmetje maar een stiekje en een eeuwige knotachtiggevalletje op mijn achterhoofd. Maar sinds kort wel weer make-upjes....ik vond dat ik toch wel errug bleekjes werd, hoewel de wangen en lippen gewoon bloot zijn hoor. Ik heb alleen geen uggs helaas(te duur) dus mij zie je eeuwig op gebreide sloffen van de hema lopen in huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Home Sweet Home!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik douche 2x per week om mijn haar te wassen. Verder doe ik het bij de wastafel, en dan laat ik het ook bij camouflagestift en soms lippenstift. En nee, er werk van maken blijft meestal ongezien -d.w.z.: ik krijg aan alle kanten complimentjes, behalve thuis.
  Dan laat je het wel, mettertijd :-b

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gossie... ik zou het werkelijk niet kunnen!
  Als ik m;n haar niet droogblaas, zit het gruwelijk. Douchen doe ik dagelijks, en eigelijk altijd maak ik m'n ogen op. Zonder een snufje make-up lijk ik wel hersendood, en ik vind het bovendien verzorgd staan. Lippenstift heb ik wel in m'n tas, maar momenteel eet ik 2 lippenbalsems stiften per dag ivm het weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zara, ik ben gewoon vanm nature bloedmooi :-)
  Grapje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. henriette12:54 p.m.

  Hier nog een makkelijke. 2x per week douchen / bad incl. haren wassen, rest vd week bij de wastafel. Haren wassen, ietsje laten drogen in een handdoek en dan vlechten, droogt verder zonder er iets aan te doen (overdag of snacht met een handdoek over het kussen). Nog nooit mascara , lippenstift enz enz gebruikt, gaatjes zijn inmiddels dichtgegroeid denk ik. Avondje uit? we zijn zelfs bijna een hele dag uitgeweest, naar een tentoonstelling die we wel wilden zien, samen met mijn schoonvader en zwager ( o dan telt het ws niet want niet echt met zn tweetjes). Werkgerelateerd maar wel weg samen telt ws ook niet. Dan kom ik op een jaar of 7 geleden dat we uit eten geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.