Berichten van het Moederfront: Huizenjacht

21-03-2013

Huizenjacht

huizenjachtIk heb lang geweigerd het te kijken: Huizenjacht op SBS6.

In de Engelse variant met Kirsty en Phil werden de woningzoekers tenminste begeleid door mensen met verstand van zaken, terwijl bij Huizenjacht simpelweg een blik bekende Nederlanders is opengetrokken voor de presentatie. Maar goed, op een onverhoeds moment viel ik er een keer middenin, en het was eigenlijk toch wel gezellig. Bovendien worden de bekende Nederlanders bijgestaan door architecten: mensen die weten waar ze het over hebben.

Gedateerde keuken


Dus nu mag ik na de warme maaltijd graag het laatste half uur van dit programma kijken. Niet alleen is het leuk om te zien wat er in Nederland zo al te koop staat, ik mag me ook graag verwonderen over de veeleisendheid van de huizenzoekers. 'Dat kán écht niet meer!' zeggen ze dan geschrokken, bij het zien van een verder uitstekende keuken. Maar ja, die is dan de verkeerde kleur, of gedateerd.

Badkamer beneden


Maar de allergrootste horror is toch wel de badkamer die 'beneden' is. Dan zegt Tooske of Marlayne op voorzichtige toon: 'Bij oude huizen is de badkamer vaak… benéden. En dat is hier ook het geval… Gaat het nog?' En als zo'n badkamer dan ook nog eens de douche boven het bád heeft, zodat mensen in bád moeten douchen, dan moet eigenlijk onmiddellijk de Stichting Korrelatie worden ingeschakeld.

Zo'n huizenprogramma maakt je bewust van je eigen huis. En laat nou bij ons de badkamer ook op de begane grond zijn! En hij is ook nog eens heel klein, met alleen een douche, en slechts één wasbak voor een gezin van zeven. 'Dat kan natuurlijk ééécht niet!' En in ons oude huis, moesten ook wij ons douchen in de badkuip. Ik had daar nooit iets van gedacht, maar nu ben ik dus wakker geworden voor de horreur waarin ik moe(s)t leven!

Net toen ik dacht dat we acuut moesten verbouwen, kwam Floris thuis, in zijn Birkenstocks met geitenwollen sokken en viel mijn blik op de afgetrapte uggs aan mijn voeten. En ik besefte: Wij passen precies bij ons huis.

Ik vrees dat als we ons huis up-to-standard maken, dat mensen dan naar Floris en mij kijken en schreeuwen: 'Dat kan dus ééécht niet meer!'

4 opmerkingen:

 1. Ons droomboerderijtje is te klein voor ons gezin, maar staat nog steeds te koop (al meer dan een jaar). De badkamer is er ook beneden en ook met de douche in het bad :-), maar wel prachtig.
  Wel grappig. In ons huidige huis is het inderdaad allemaal apart.
  Oja. Wij hebben ook eens meegedaan aan Huizenjacht in België. Twee en een half jaar geleden. Erg leuk om eens mee te doen, maar een beetje onrealistisch ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi jah ik/wij leven ook wel raar, want...hou je vast.... onze 2 jongsten slapen in een stapelbed....op een kamer dus, echt....dat DAT nog kan he tegenwoordig? ( in onze regio worden wij met 4 kinderen wel als een ehm groot gezin aangezien )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ons huis heeft een badkamer beneden. Met een douche in het bad. En dan ook nog uit de jaren '70 (bruin) dat kan dus écht niet meer begrijp ik. Maar we redden ons er altijd nog prima mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn de mensen verwend tegenwoordig, nietwaar :-( Dankjewel, Nicole, voor het delen van je verontwaardiging. Het programma krijgt hierdoor net zo'n functie als 'The Nanny', die opvoedprogramma's over gezinnen die het spoor bijster zijn. Dat vervult de behoefte van ouders om zich even superieur te voelen: "Zo slecht brengen wij het er nog niet eens af!"

  Met die huizenprogramma's bekruipt me ook altijd het gevoel: "Goh, wat ben ik dan snel tevreden!" En dat is eventjes heerlijk, maar daarna schaam ik me weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!