Berichten van het Moederfront: 'Ik wil niet dat je op mijn tijdlijn kijkt!'

13-05-2013

'Ik wil niet dat je op mijn tijdlijn kijkt!'

Het lijkt een regel uit een science fiction film, maar 'Ik wil niet dat je op mijn tijdlijn kijkt,' komt regelrecht uit het dagelijks leven anno 2013.

Vandaag kreeg ik onverwachts de ex van Jan (16) aan de lijn. Ik rende naar boven, en overhandigde braaf de telefoon aan Jan.
Langzaam liep ik naar beneden, mijn oortjes gespitst in de hoop wat van het gesprek op te vangen, maar helaas deed Jan de deur dicht. Dat krijg je er van als je als moeder steeds roept: 'Deur in de klink!' En ik vervloekte mijn pech dat juist op dít moment mijn opvoeding eindelijk haar vruchten afwierp.
Ik droop af naar de keuken, om verder te gaan met de voorbereidingen van het eten.

Even later kwam Jan de telefoon terug brengen, en nonchalant vroeg ik: 'En?'
'Ze was boos omdat ze dacht dat ik op haar tijdlijn had gekeken,' schokschouderde Jan. 'Maar ik geloof dat ik haar geblokkeerd heb, of zij mij.'
'Maar dan kun je toch ook niet op haar tijdlijn kijken?' wist ik, want ik ga erg met mijn tijd mee.

'Nee inderdaad,' bromde Jan. 'Ik snapte er ook niks van.'
En toen ging hij weer naar boven.

Naar zijn eigen tijdlijn.

3 opmerkingen:

 1. Zucht...maar nu denk jij dat komt alleen bij pubers voor, een vriendin van mij en daar een vriendin van(volgt u hem nog) heeft de vriendschap verbroken (we praten hier over veertigers) omdat ik wel eens een lief berichtje bij mijn vriendin op de tijdlijn zette......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend tegenwoordig probleem voorgesteld...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrouwen en hun onbegrijpelijke communicatiewensen....mijn man was licht gepikeerd omdat ik niet van alles op de hoogte was wat hij op zíjn tijdlijn zette. En ik vind het zelf ook verfrissend als hij blijk van interesse geeft in mijn persoontje, al is dat dan digitaal.
  Maargoed, het was een èx, natuurlijk ;-) Tsja, de moderne tijd met bijbehorende contactmogelijkheden heeft ook zijn schaduwkant. Regelmatig krijgt men de waarschuwing 'Wat je op internet zet, gaat er nooit meer af' ; van een Facebookverkering dus ook niet :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!