Berichten van het Moederfront: Experts trekken aan de alarmbel

13-08-2013

Experts trekken aan de alarmbel

Experts trekken aan de alarmbel! Steeds meer kinderen krijgen een kromme rug doordat ze voorover gebogen zitten tijdens het spelen.

Watskeburt?!

Sinds er in de media alarmerende berichten van hel en verdoemenis verschenen over Playstations, WII's en x-boxen zijn steeds meer ouders hun kinderen gaan dwingen gezellig ouderwetse bordspelletjes te doen.

Bochels en RSI

Maar doordat kinderen langdurig gebogen zitten over spellen als Mens erger je niet, Monopoly en Ganzenbord ontwikkelen ze een bochel. Ook zijn de eerste RSI-gevallen inmiddels geconstateerd. Diverse kinderen hebben kramp in duim en wijsvinger doordat ze te vaak hun pion hebben verzet tijdens het spel. 'Het verzetten van een pion vraagt véél van de spieren in duim en wijsvinger,' vertelt een expert. 'Bij overmatig gebruik kunnen ernstige klachten ontstaan.'

Agressie

Ook schijnt met name Mens erger je niet diepgewortelde gevoelens van agressie op te roepen. Deze agressie kan zich vertalen in schreeuwen, en bordspellen door de kamer slingeren. Experts waarschuwen voor de psychologische gevolgen op de lange termijn, en vrezen voor een toename van agressie in een toch al lichtgeraakte maatschappij.

De eerste Mens Erger Je Niet bochel is geconstateerd in de Achterhoek. Het is nog onduidelijk of hij een plekje krijgt in de DSM-IV.

De Belangenvereniging Van Ouders Tegen Bordspellen is 'bezorgd'.

1 opmerking:

  1. Kniepertie2:21 p.m.

    Dan wordt 't de hoogste tijd om meer te variëren zodat kinderen ook nog vierkante ogen kunnen krijgen ;)
    groet

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!