Thuistest voor autisme

06-04-2014 -
Ik zat het boek 'Ervaring niet vereist' te lezen.

Ineens kwam er een handige test voorbij om mogelijke autisten te identificeren. Daarvan heb ik er volgens de experts minstens eentje. Dus ik besloot deze gratis diagnostische tool eens langs de meetlat te leggen en rende naar boven naar de slaapkamer van Jan.

'Hé Jan! Ik heb een leuk raadsel,' kondigde ik hijgend aan. Want onze trappen zijn best steil. Zelfs als je er maar eentje op hoeft.

'Er zitten drie mensen in een kamer. Ik noem ze even Henk, Piet en Antje. Henk schenkt een kopje thee in, en serveert koekjes. Daarna zet hij de koekjestrommel in het linker keukenkastje.

Antje gaat vervolgens naar de wc. Terwijl ze weg is, zet Piet snel de koekjestrommel in het rechter keukenkastje.

Als Antje terug komt: waar denkt ze dan dat de koekjestrommel staat?'

Verwachtingsvol keek ik Jan aan. Want volgens de experts zou hij moeten roepen: 'Het rechter kastje.'

'Dat ligt er helemaal aan, ' antwoordde hij echter.

'Als Antje paranoïde is dan vermoedt ze misschien wel dat ze de koekjestrommel verplaatst hebben. En als ze denkt dat zij denken dat zij denkt dat ze de koekjestrommel verplaatst hebben, dan denkt ze misschien dat ze het juist niet gedaan hebben omdat zij dat al dacht!'

Toen ben ik afgedropen naar beneden. Geen idee wat voor diagnose er aan Jans antwoord kleeft.

Maar autisme is het in ieder geval niet.

En ik had een diagnose 'hoofdpijn'.

6 opmerkingen

 1. Geweldig niveau, die thuistest! Ik denk ik dat er hoe dan ook voor zou slagen, want ik slaag altijd voor alle thuistesten en heb direct alles wat ik op de medische sites lees. Inclusief hypochondrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè? Ik gokte ook op die linkerkast...ben ik autist? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nicole9:22 a.m.

  Irene, jij doet het juist heel goed. Ik had het verkeerd geschreven! Jouw antwoord is het juiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha, briljant. Iets te herkenbaar dit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewéldig!! Heerlijk antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.