Badkamer gewoontes

04-02-2015 -
Als je ruim twintig jaar samenleeft met iemand, en en passant ook nog vijf kinderen krijgt, dan heeft dat zijn weerslag op een relatie.

Toen ik Floris net kende hield ik bijvoorbeeld nog de schijn op dat ik keurig kan eten. Als hij dan even naar de wc moest, propte ik opgelucht snel een boel patat met mayonaise in mijn mond. In plaats van delicate, kleine hapjes te nemen. Maar nu eet ik gewoon. Zonder me nog druk te maken of er fritessaus op mijn wang kleeft.

Toch is er zoiets als Too Much Information. En dan heb ik het vooral over toiletgewoontes. Floris deelt die graag met mij. Maar ik wil ze helemaal niet weten. En ik ben niet de enige. Badkamergewoontes blijken een bron van irritatie en relatiestress te kunnen zijn.

Hier onder een aantal punten die voor wrijving zorgen in de badkamer!

Irritaties in de badkamer


 • De wc-bril onderspetteren tijdens het plassen, en niet droog maken

 • De wc-bril omhoog laten staan

 • Het laatste toiletpapier gebruiken, en niet voor een nieuwe rol ophangen

 • Vergeten door te trekken

 • Het dopje niet op de tandpasta doen

 • Handdoeken op de grond gooien

 • Haren in het doucheputje achter laten

 • Lege shampooflessen laten rondslingeren

 • Een ontzettende stank achterlaten in de wc

 • Heel erg lang douchen

 • De wc achterlaten met bruine sporen

 • Stiekem de tandenborstel van de ander gebruiken

Gewoontes in de badkamer


Nou schijnen stellen de laatste jaren steeds meer tijd samen door te brengen in de badkamer. Terwijl de één een bad neemt, komt de ander er gezellig bij zitten. Iets minder is het als je partner er gezellig bij komt zitten poepen terwijl je in bad ligt...

Persoonlijk gaat poepen in gezelschap mij diverse bruggen te ver! Sommige badkamer gewoontes zijn alleen geschikt om te doen in eenzaamheid.

Onze badkamer bestaat uit een kleine douche en een wasbak. Er is geen wc.

Dus over dat laatste hoef ik me gelukkig niet druk te maken.

4 opmerkingen

 1. Vrijwel geen badkamerirritaties - wij houden ook na 18 jaar nog enige schroom en zo - behalve die wastafel. In een volgend huis (of badkamer, whichever comes first) wil ik TWEE wastafels. Zodat hij kan zien dat HIJ er een puinzooi van maakt, niet ik :-)

  Nee, ik heb een ándere 'TMI' irritatie. Mijn lief, mijn allesje, mijn hartje, vindt het nodig om wanneer hij zijn neus moet snuiten dat uitgebreid en hartgrondig VOOR MIJN NEUS te doen. Het liefst als we aan tafel zitten. Hij komt er zelfs de kamer waar ik zit voor in. Het blijkt een familiedingetje te zijn en samen met schoonzus en de kinderen zijn we dus nu broers en opa en oma aan het heropvoeden.
  Zó ontzéttend goor... Ieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pascale11:47 p.m.

  Oh, ik ben zo blij met mijn wederhelft! Hij laat de badkamer netjes achter, de kinderen doen dat trouwens ook. Ik gruw van een vieze badkamer en het enige dat er geregeld ligt, is een neergegooide handdoek (terwijl er een wasmand in de badkamer staat he). Niemand die dat doet maar wees gerust : ik zal de dader vinden haha.
  We hebben een bad, douche, dubbele wasbak en toilet in de badkamer. Manlief loopt de badkamer in en uit wanneer het hem goed uitkomt, wij vinden dat allemaal echt niet leuk. Maar omgekeerd mag niet : als man zich aan 't wassen is (o.i.d.) moet iedereen buiten wachten :D Je geeft me stof tot discussie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, gelukkig woon ik nog alleen, hoef ik alleen tegen mijn eigen rotzooi aan te kijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een slot op onze badkamerdeur. Dat geeft privacy :-) Iedereen heeft z'n eigen handdoek. Als ik die op de vloer zie liggen, laat ik 'm liggen. En op onverklaarbare wijze is het MIJN wastafel die steeds verstopt zit. En als ik heel nodig moet, piemel ik wel eens onder de bril door. Als mijn zoon zijn tandenborstel laat liggen ipv van netjes in het rekje te zetten; dan poets ik er voor straf mijn tanden mee.
  I'm a mother, here me farth ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.