Sim only is niet alleen de Sims spelen

11-02-2015 -
Als het om mobiele telefonie gaat ben ik wat de kinderen noemen een 'noob'. Dat is iemand die nieuw is, en van toeten, noch blazen weet.

Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk níet meer een noob te zijn. De beste methode om dit te bereiken is veel oefenen. In het geval van smartphones betekent dit veel bellen, sms-en, whatsappen, spelletjes spelen etc.

Maar aangezien ik de hele dag riant achter mijn computer zit, heb ik mijn smartphone zelden nodig. Bovendien ben ik überhaupt geen fan van bellen. En dus blijkt mijn noob status hardnekkig.

Wat is sim only?


Gisteren ondervroeg Teuntje me streng: 'Mama, weet je nou al wat sim only is?'

'Eh... dat je in je eentje de Sims speelt?' probeerde ik.

Uit haar ontgoochelde blik maakte ik op dat het antwoord onjuist was.

Hoofdschuddend liep ze weg.

Om te laten zien dat ik heus niet zo dom ben als ik lijk, heb ik eens even uitgezocht hoe het zit met dat sim only! En voor alle andere noobs onder ons, deel ik hier onder mijn pas verworven kennis.

Sim only voor noobs


Bij sim only betaal je alleen voor een abonnement. Je krijgt er dus geen flitsende smartphone bij. Je koopt alleen een zogenaamde 'sim kaart'. En die doe je in het mobieltje dat je al had.

Dit roept natuurlijk meteen een nieuwe vraag op: wat is in vredesnaam een sim kaart?!

Sim kaart staat voor Subscriber Identity Module. Het is de kaart waarop de gegevens staan van een aansluiting van een mobiele telefoon. Kijk, zo ziet een sim kaart er uit:


Zorg dat je een simlock vrije telefoon hebt voor sim only


Als je zo'n los abonnement wilt kopen heb je wel een simlock vrije telefoon nodig. Dat wil zeggen een telefoon die niet geblokkeerd is. Providers willen namelijk niet dat je een abonnement + heel goedkoop toestel koopt, en vervolgens een ander abonnement gebruikt dan dat van hen!

Ook als je prepaid belt kun je kiezen voor sim only.

Tot zover mijn verhaal over sim only. Zijn er nog vragen? Nee?

Bedankt.

Geen opmerkingen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.