Je moet zwemmen met de armen die je hebt

30-07-2005
Nu 3 van onze kinderen gezegend zijn met diploma A durven we wel met alle vijf te gaan zwemmen. Om mij heen hoor ik veel enthousiaste verhalen over zwembad Embricana in Emmerich (Dl), dus besloten we daar naar toe te gaan. Je mag er zelfs je eigen koffie en snacks mee naar toe nemen! Bij de kassa probeerde Floris de kosten nog wat te op te drijven door aan de kassière te benadrukken dat Piet over 3 weken 2 wordt en dat eenjarigen weliswaar gratis zijn, maar dat Piet dat bijna niet meer is. Ik gaf Floris tersluiks een schop, terwijl de kassière enigszins bevreemd glimlachte en het oorspronkelijke bedrag herhaalde.

Het lukte ons om onszelf en alle kinderen in zwemkleding te hijsen en de zwempret kon beginnen. Na 5 minuten zwemmen moesten alle kinderen plotseling poepen. Dus was ik 10 minuten druk met plakkerige zwemkleding af te pellen en vieze billen schoon te vegen. Maar de rest van de ochtend verliep prima. Ze deden niets anders dan de glijbaan op rennen. Zelf durf ik niet meer van glijbanen in het zwembad sinds ik per ongeluk in een soort ongewenste erotische circusact verzeild raakte. Welgemoed beklom ik de glijbaan, zette flink af en begon aan mijn reis naar beneden. Halverwege landde ik echter wijdbeens op een oudere heer die halverwege de glijbaan een pauze had genomen. Door mijn vaart kwam er een acuut eind aan zijn pauze en samen gleden we het zwembad in met het hoofd van de heer in mijn kruis en mijn benen wijd. Glijbanen in het zwembad zijn nooit meer hetzelfde geweest...

Omdat ik van mezelf 3 keer per week moet hardlopen besloot ik eens even te gaan 'crosstrainen' oftewel het hardlopen af te wisselen met zwemmen. Terwijl Floris op de kinderen lette ploegde ik maar liefst 52 keer op en neer door het water, toen waren de 30 minuten genadig voorbij. Ik wankelde naar het pierebadje en zeeg dankbaar neer in 1 van de tuinstoelen. Tevreden zat ik in mijn tuinstoel en schonk mezelf een meegebracht kopje Senseo koffie in, want na gedane training is het goed koffie drinken.

Volgende week gaan we weer! Misschien ga ik zelfs wel van de glijbaan.

3 opmerkingen

  1. Anoniem9:20 a.m.

    Geweldig Nicole, wat een machtig leuk en beeldend verhaal, ik heb genoten!!! Meid, maak toch een boek van je dagboekverhalen, het wordt een bestseller!!
    Groetjes, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem9:46 a.m.

    God, wat kan jij komisch schrijven. Heb gebruld van het lachen. Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem8:40 p.m.

    Hier nog een Astrid. Moest aan mijn man uitleggen waarom ik zat te janken van het lachen! En dat nog wel in het engels!

    Liefs, Astrid (uit Engeland, maar op vakantie in Schotland)

    snif

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.