Berichten van het Moederfront: Ze zeiden dat het niet kon, en ze hadden gelijk...

21-10-2005

Ze zeiden dat het niet kon, en ze hadden gelijk...


Ervaren breisters fronsten als ik ze mijn patroon voor een poncho vertelde: een rechte lap met een gat erin. En ze hadden gelijk, want aan het eind van mijn patroon heb ik een wanstaltige rechte lap met een heleboel gaten en bochten. De bochten en gaten zijn mijn persoonlijke accent. Maar hoe ik de lap ook wend of keer, ik kan er geen poncho in zien, noch er één van maken. Zo komt mijn breicarriere thans tot een roemloos einde. Na twee bochtige en wanstaltige producten heb ik besloten mijn breinaalden aan de knotwilgen te hangen. Wel jammer van het vermeende kalmerende effect; ik ben van al dat mislukte breien zo gefrustreerd dat ik wel wat kalmte kan gebruiken. Misschien moet ik gaan haken? 

2 opmerkingen:

 1. Anoniem3:19 p.m.

  Niet zo snel opgeven! Je maakt het jezelf ook wel moeilijk, een poncho, een hesje of vestje oid???
  Veel te ingewikkeld voor een beginneling! Begin met een sjaal of een spencertje voor Piet, dat is pas recht toe recht aan. Twee kleine rechte lapjes, aan elkaar naaien, klaar is kees...Wol van de Zeeman en je bent nog goedkoop uit ook. Succes!
  Groet,
  Yunix

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem11:29 p.m.

  Mislukt? Een rechte lap gebreide wol? Ho even: en je had er twéé van? Nou Moeder, brei er nog twee bij en je kunt een truitje in elkaar zetten, voor en -achterpand heb je al!
  Alle begin is moeilijk, maar hé, je hebt het bij het eerste kind toch ook niet opgegeven? Je hebt er nu 5 toch? En kinderen grootbrengen is vééééél moeilijker dan breien hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!