Paaseitjes

16-04-2006 -
Ieder jaar trap ik er weer in. Zo gauw de eerste paaseitjes in de winkel liggen koop ik enthousiast een zak, om tijdens Pasen te verstoppen. Maar die eitjes halen de Pasen nooit. Voor die tijd hebben de kinderen ze al lang opgegeten. In de tijd die volgt zie ik dan overal paaseitjes liggen, maar ben te vrekkig om ze kopen: 3,99 voor een zak eitjes? Dat is bijna 10 gulden! Vervolgens vergeten dat ik het al heb omgerekend: 10 euro, dus 22 gulden!!!! Ik dacht het niet! Wie denken ze wel dat ik ben, Sinterklaas of zo? Het gevolg is dat ik op de laatste dag voor Pasen alle winkels afren op zoek naar paaseitjes om te verstoppen. Maar dan is er inmiddels een algehele paaseieren-schaarste, en de eitjes die er nog zijn, zijn exorbitant geprijsd. Wat een verschil met de Pepernoten van Sinterklaas! Die lagen tot het laatste moment ruim vertegenwoordigd in de schappen. Sterker nog, her en der kreeg je ze zelfs gratis mee! Weigeren had geen zin; toen ik bij de Jumbo netjes "Nee, dankuwel" zei, mikte de kassiere ze gauw in mijn karretje. Ik probeerde nog weg te rennen, maar ze zat op basketbal of zo, denk ik. En ook van diverse buurvrouwen, opa's en oma's vlogen de pepernoten me om de oren. Zowel Sinterklaas als de Paashaas kunnen wel wat lessen Inkoop gebruiken. En ik ook. Misschien kunnen we wel groepskorting krijgen.

Leestip: Een ei koken

Zie ook mijn post guilty pleasures.

Geen opmerkingen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.