De GROTE vakantie

06-07-2006
Hoewel de vakantie officieel nog moet beginnen voelt het dagelijks leven al anders. Als ik de overbekende weg naar school afleg, dan is het alsof ik naar een aflevering van "Dit was uw leven!" kijk. Als in een film zie ik mezelf lopen, achter de buggy met Piet erin en met vier kinderen om me heen. Overal staan caravans klaar voor vertrek, en toen ik vanmiddag de kinderen van school, haalde waren alle ramen ontdaan van hun vrolijke raamschilderingen. Kaal en donker staarden ze mij aan.

Ik vind dan ook dat de wisseling die wordt ingeluid door de Grote Vakantie beduidend dramatischer en ingrijpender is, dan die van de officiele jaarwisseling die plaatsvindt op 31 december. Ik voel me dan ook enigszins melancholiek als ik terugblik op het afgelopen jaar. Alweer een jaar om! En de kinderen alweer een jaar ouder. Volgend jaar gaan ze naar een volgende groep, en Maartje gaat zelfs haar laatste jaar van de basisschool in.

De vakantie maakt je bewust van wat is geweest, en wat nog komen gaat. Een gratis psychologische crisis, handig verpakt in 6 weken.

Gelukkig heb ik het boek 'Crisis als Kans'. En dankzij de vakantie heb ik de tijd het te lezen.

Of juist niet, maar dat is weer een crisis apart.

3 opmerkingen

  1. Anoniem3:30 p.m.

    iK VIND HET HEERLIJK wat een vooruitzicht, 6 weken niet naar school, lekker uitslapen en smorgens een beetje keuvelen in huis, lekker relaxed.Maar dat kan ik makkelijk zeggen met 1 kind haha.
    Maar na zo'n rare schoolweek van veel te hete lokalen, geen lesstof meer, verhuizen van klas en vanmorgen belanden in een donker kaal lokaal waar ze dan verplicht nog moeten zijn van minister van onderwijs, maar waar ze niets anders meer doen dan elkaars speelgoed kapot maken, vind ik het een heerlijk idee om zolang vrij te zijn van school. Normaal haal ik nog wat geld op eind van het jaar voor een gezamelijk kadootje voor de meester of juf maar zelfs daar had ik geen fut meer voor. Maar de meester vind dat niet erg die bleef erg zuur glimlachen en dankjewel zeggen toen die vanmorgen 8 dezelfdeDe tofste meester beker kreeg hahahahhaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem3:53 p.m.

    Helaas vind ik tot nu toe de schoolvakantie erg vermoeiend, ondanks of dankzij, maar 1 jochie van 7 jaar..... Ik troost mezelf dan maar met de woorden van m'n vriendin, 1 kind is vermoeiender dan een gezin met 6 kinderen (haar ervaring).
    De vakanties geven mij alleen maar een nog groter respect voor de leerkrachten. Ondertussen tel ik de dagen af naar de gezinsvakantie... nog maar 8 dagen ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem12:09 a.m.

    I love monday, that's my fun-day, my I-don't-have-to-run-day

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.