Warm, Warmer, Heet

21-07-2006
Ik heb het zoo warm. Dagelijks bezoek ik diverse weer-websites in de hoop op goede berichten, oftewel de belofte van wind, regen en een daling van de temperaturen.

Toch blijken er diverse mensen te zijn die nog steeds Genieten. Je kunt ze, tussen alle mensen die zich traag voort bewegen, makkelijk herkennen aan hun montere blik en vlotte tred. Opgewekt vertellen ze hoe een hittegolf te prefereren is boven regen, en dat het allemaal 'best meevalt'.

Het huidige weer schijnt eigenlijk thuis te horen in het zuiden van Frankrijk. Bij Zuid-Franse temperaturen hoort een meer mediterrane levensstijl, en dus heb ik mijn Hollandse degelijkheid laten varen en een Siesta ingevoerd. Bovendien zijn de meeste normale regels en patronen opgeschort. Eigenlijk geldt alleen "Gij zult niet Doden" nog. Dat betekent dat er erg veel gecomputerd wordt i.p.v. buiten gespeeld, in de kamer gegeten met het bord op schoot, en teveel televisie gekeken. Ook de normale bedtijden zijn vervallen: dankzij ons platte dak zijn de slaapkamers veranderd in goedkope sauna's. Het is niet verantwoord om daar kinderen in te leggen. Dat betekent wel dat mijn werkdagen langer duren dan normaal. Een typisch geval van Moeder-Ironie aangezien dit toch Vakantie heet te zijn.

De mediterrane levensstijl kenmerkt zich door een relaxte attitude. Maar in deze drukkende hitte, vind ik het lastig me deze eigen te maken. Hoewel ik mij zo traag als stroop door de dagen beweeg, brandt mijn lont sneller dan ooit.

Eigenlijk verlang ik stiekem een beetje naar Kerstmis...

4 opmerkingen

  1. Anoniem2:40 p.m.

    Hey Nicole,

    doe gek laat de kids dan de kerstboom opzetten.......en net of ze last hebben van een zonne steek haha, Groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem7:09 p.m.

    Het is echt niet normaal meer he nu. Heb heel de dag in het zwembad gelegen waar je dan smorgens nog ziet dat ouders zich vol op met kun kroost aan het bemoeien is maar hoe harder de zon gaat schijnen de regels lijken te smelten en alleen nog opspringen als ze volgens de badmeester te lang onder water blijven in het kikkerbad :-).Ik daar in tegen heb het voor het eerst makkelijk, heb een zelfstandige meid, met A diploma die zich prima vermaakt die alleen zo nu en dan bij haar bling bling bikini moet grijpen om een pakje wicky in haar mond leeeg te knijpen zodat ze niet zonder vocht komt te zitten en verder kan mama plat,.....in de zon,...afkoelen in het water,...en vooral blij te zijn maar stiekum hoop op een flink afkoelende onweersbui,......al is het maar voor een uurtje!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem5:46 a.m.

    Hoi Nicole,

    Een groet uit Brazilie: Het is bij ons nu winter, dus ik vind de hittegolf in Nederland wel vermakelijk. Nu is hier in deze tijd aangenaam weer, zoals een 'normale' Nederlandse zomer, alleen met veel meer zon, en weinig wind.
    Maar je had ons eens met de kerst zien puffen! Binnenshuis was het 30 a 33 graden, en ook 's nachts koelt het hier maar weinig af.
    Het enige dat ik heb geleerd over omgaan met de warmte is dat het niet helpt om te strijden tegen de hitte of het zweten, maar dat ik ten alle tijde letterlijk mijn hoofd moet koel houden! Dus pet en zonnebril op, schaduw in, en vooràl niet teveel willen doen.

    succes, Lisa

    PS; een zwembad met 10 cm water ( met plastic zeil als schaduwdak) en een dvd met veel sneeuw helpen ook de kids danig af te koelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem7:58 p.m.

    Het is vakantie Nicole ( en andere moeders ), gun jezelf dat bord op schoot, desnoods voor de t.v.! Laatst was ik met mijn dochter van 10 nog aan het buitenspelen om 23.00 uur en een lol dat we gehad hebben. Het was zo heerlijk koel buiten.
    Ik ben een mens wat gelukkig tegen hoge temperaturen kan ( mij handen kunnen soms nog koel zijn!), en ik geniet van het zorgeloze, van het niet even zitten in een keurslijf, van hoe het moet. Het is nu vakantie en dan mag het, ook lekker slapen in de tuin, heerlijk!
    Moeders, wees wat milder voor jezelf!
    Niets is zo leuk voor een kind als je eens afwijkt van het 'normale'!!>
    Liefs, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.