Berichten van het Moederfront: Wilde plannen

02-12-2006

Wilde plannen

Ik zat op de bank een beetje tv te kijken, met de foliesnippers van chocoladesinterklazen om me heen, toen het plotseling tot me kwam: Ik wil emigreren! Naar Amerika! Wat kan het schelen dat ik al heimwee krijg als ik de straat uitrijd, en wat kan het schelen dat ik het hele gezin ontwortel, ik voel gewoon dat dit het helemaal wordt. En in gedachten zong ik de hit: "Dag vader en dag moeder, dag zuster Ursula, ik zie het hier niet zitten, ik ga naar Amerika!"

Nog maar nauwelijks bekomen van deze ingeving kwam al de volgende: ik ga een succesvolle Bouquetreeks boek schrijven, of misschien zelfs wel zo'n Intiem pocket. Kwade tongen noemden het genre wel soft porno voor vrouwen, maar hee, daar draai ik mijn pen niet voor om. Ik schrijf gewoon even een boek over een man met ferme kaken, ondoorgrondelijke ogen, brede schouders en een grote lans. En daar mix ik dan een jonge vrouw met wild bruin haar bij in. En dan krijgen ze ruzie, en dan krijgen ze elkaar, en dan krijgen ze ruzie, en dan krijgen ze elkaar weer. Dat wordt een vette bestseller. Dus ik heb meteen maar even bij Amazon.com het boek "How to write a romance novel in 9 steps" besteld.

Wow, mijn leven gaat helemaal veranderen! Ik wordt een succesvolle romance schrijfster die in Amerika woont! Nederland is gewoon veel te klein voor mij.

Tevreden zat ik op de bank, en voelde de adrenaline door me heen stromen.

Wat stoppen ze toch allemaal in die chocolade sinterklazen tegenwoordig...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!