Deur in de klink!!!

13-02-2007 -
Ik denk er sterk over om van die houten saloondeurtjes te installeren in de deuropening van de gang naar onze woonkamer. Ga maar na hoeveel efficienter dat is, dan voortdurend die deur open en dicht te moeten doen! Bij saloondeurtjes kun je er simpelweg tegenaan lopen, en ze gaan vanzelf open, terwijl bij een gewone deur je helemaal de klink moet pakken, die omlaag moet drukken en dan nog duwen ook. En als je haast hebt, en je mist de klink dan knal je er pijnlijk tegenaan, weet ik helaas uit ervaring.

Maar als ik heel eerlijk ben, wil ik eigenlijk vooral saloondeurtjes omdat ik gek word van het in en uit lopen van de kinderen. En om mij extra te tergen verzuimen ze altijd, en ik bedoel echt altijd, de deur weer in de klink te doen. Zelfs al zit ik in de tuin, dan voel ik gewoon dat ze weer de deur niet in de klink hebben gedaan. Laatst heeft Floris mij er zelfs op betrapt dat ik in mijn slaap schreeuwde 'Deur in de klinkkk!'.

Hoeveel makkelijker zou mijn leven zijn als er geen deuren en klinken waren. Een tijdje terug hadden we het deur-en-klink probleem opgelost door er zo'n klem op te zetten, waardoor de deur automatisch dichtvalt. Hij die treuzelde in de deuropening kon rekenen op een ferme klap op de billen van de zwiepende deur, want die klem instellen op standje 'zachtjes sluiten' dat lukte niet zo goed.

Maar op een kwade dag, sprong de klem zomaar van de deur, net toen Floris zijn entree wilde maken. En volgens Floris mag ik blij zijn dat hij nog leeft, en nog twee ogen heeft. Zo gauw ik opper om weer een klem op deur te zetten, kijkt Floris me vernietigend aan en zegt: "Wil je me soms dood hebben?".

Dus daarom wil ik saloondeurtjes. Want anders wordt onze deur nog mijn dood.
Van pure ergernis.

3 opmerkingen

  1. Anoniem5:47 p.m.

    Doe mij ook een paar van die deurtjes! Ik schreeuw hier de hele dag: tussendeur dicht!!!!!!!!!!! Negen van de tien keer roep ik dat net te laat en rent de hond naar buiten, zit het buurjongetje al in de gang zijn schoenen en jas uit te doen en slaan alle andere ramen en deuren dicht (die wel!)vanwege de tocht. Nu hebben wij zo'n tussendeur met vier ruitjes erin. Ik wacht gewoon op de dag dat deze er met een klap uitvliegen en dan kan de deur altijd dicht blijven en gaan wij door het gat naar buiten! Hoef ik ook niet meer iedere dag die ramen van de deur te zemen!!!

    Natascha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem8:44 a.m.

    Heel herkenbaar. Mijn moeder riep vroeger ook de hele dag DEUR DICHT!
    Ik dacht ik doe het later anders.(bekend?)Totdat ik de energie rekening kreeg..je begrijpt wat ik dus nu ook de hele dag roep,gr.Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem4:59 p.m.

    Als je nu in het deurkozijn, boven de deur een oogje maakt, daar een touwtje aan. Dat loopt over de deur, waarop je een katrolletje zet en je hangt er iets zwaars aan. Dan valt de deur altijd van zelf dicht. Familie van ons had er een zware bokshandschoen aan hangen. Kun je die nog af en toe gebruiken ook!
    saskia

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.