Nee-zeggen

14-02-2007
Ik vind het moeilijk om nee te zeggen tegen vriendjes van de kinderen. Liever onthaal ik ze als koninklijke gasten uit dankbaarheid dat ze met mijn kinderen willen socialiseren. Maar soms is dat wel eens lastig, bijvoorbeeld als ik verlang naar rust. Gelukkig heeft Maartje daar geen last van.

Toen ik op een druilerige zaterdag bij het luiden van de deurbel nog aarzelde over al dan niet toelaten, zei Maartje kordaat: "Laat mij maar even!". Ik hoorde haar de deur opendoen en zeggen: "Sorry. Je kunt nu niet spelen!!!", gevolgd door de ferme klap van een dichtslaande deur.

Zo doe je dat dus.
Soms kun je als moeder nog wat van je kinderen leren.

3 opmerkingen

  1. Anoniem9:46 p.m.

    Geweldig he, hoe kinderen dat WEL durven! Kunnen we zeker nog wat van leren. Ik heb ook zo'n moeite met nee zeggen tegen al dat speelvolk. Voor ik het doorheb, heb ik JA gezegd en ben ik aan het rennen en vliegen met limonade en al dan niet meer.

    Op een keer deed ik - nadat ik het hele spul na uren de deur had uitgewerkt - mijn beklag over al dat volk binnen en toen zei mijn dochter nuchter: ja mam, maar JIJ laat ze toch binnen? Ik wilde helemaal niet met ze spelen.....

    Natascha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem8:49 a.m.

    De bel gaat ik zucht.Mijn zoontje van 9 "O die irritante vriendinnetjes van zusje"(die zijn nogal dominant). Ik ga wel even naar de deur. "Nee ze komt niet spelen."Bamm! Laat dit dominantje nou net haar voet tussen de deur gezet hebben!....
    Die komt voorlopig niet meer..
    Gr.Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem7:13 p.m.

    Je zegt poeslief: "Nee, dat kan hier op het ogenblik niet, maar ...... mag best bij jou thuis gaan spelen!"

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.