Kindertraktatie

08-02-2007 -
Met het oog op Teuntjes komende verjaardag en de verplichte leuke traktatie op school, heb ik een geweldige traktatie bedacht! Al zeg ik het zelf.

Je gaat naar de Hema en koopt daar voor 3 euro twee zakken met leuk verpakte ontbijtkoekjes. Ze zijn verantwoord en nog in de aanbieding ook.

Daarna knip je niet twee keer uit groen karton een krokodillenkop, waar je de ontbijtkoekjes dan tussen plakt. Je bouwt ook niet een grote flat van de ontbijtkoekjes, of een fort. Vervolgens rijg je de ontbijtkoeken niet aan een dropveter tot een ketting. Ook beplak je ze niet met zelf gemaakte glazuur, waarop je dan een mondje plakt dat je zorgvuldig, en gedurende de kleine uurtjes van de nacht, snel nog uit rode matten hebt geknipt. Plak er ook vooral geen Engelse dropjes op als ogen. En als laatste doe je geen extra cadeautje bij de ontbijtkoekjes.

Wat je wel doet is dit: je scheurt de zak open, en gooit de ontbijtkoekjes in een grote bak. Klaar. Niets meer aan doen!

Een originele kindertraktatie, en echt anders dan anders.

11 opmerkingen

  1. Anoniem2:31 p.m.

    Ja, laten we het inderdaad anders dan anders doen. Gewoon weer de boel uitdelen en niet dagen zitten frobelen.
    Ik ben er helemaal voor, maar gaat mijn kind daar ook voor?????

    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem2:59 p.m.

    Precies! Dat doe ik ook, wel in een leuk mandje die ik toevallig al heb (zaten ooit de bruidsuikers in..helemaal zelf gemaakt....en toen goed onthouden wat een prutswerk het was). Bijna alle kinderen kijken alleen naar het eten/snoep en niet naar de verpakking, gaat zo de prullebak in...zonde van je werk! Ach dat gemiep over wie het mooiste maakt, onzin. En m'n kind? Die vind dat best...en is mij later heel dankbaar dat ze totaal niet de behoeft voelt om later ook uren te knutselen :-)

    angel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem9:55 p.m.

    Ik doe dat altijd zo maar dan met zakjes chips. Mijn kinderen vinden dat heeelemaal geweldig. Ze zijn dol op chips maar krijgen dat bijna nooit van me. Wel op hun verjaardag en dus een ware tractatie. Mijn ervaring is overigens dat het meestal werkende moeders zijn die al die knutselwerkjes maken. Moeten ze ook vooral doen als ze daar gelukkig van worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem8:32 a.m.

    Mijn moeder (volgens mij deden alle moeders dat...) maakte vroeger altijd stukjes kaas en worst op een prikkertje. Een kool met folie eromheen en al die prikkers in de kool. Heb ik dus laatst ook gemaakt als traktatie. Was zo gebeurd en lekker ouderwets. En wat denk je: alle kinderen vragen wanneer ik weer kaas en worst aan een prikker ga maken. Dus voor mij ook geen geneuzel met plak en knipwerk!

    Natascha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem11:59 p.m.

    ja erg leuk vroeger die blokjes kaas met een worstje alenig... alle moslimkindjes bij mijn kinderen mogen die worstjes niet eten (nee ook niet als t runderworstjes zijn) en de kaas mogen ze ook niet als t op dezefde schaal lag als die met de worstjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem2:39 p.m.

    Hier op het Franse platteland is het heel normaal dat je gewoon een zak met doosjes smarties meeneemt om uit te delen. Niks op een schaal of in een leuk trommeltje. Van oudsher namen de kinderen een (chocolade)cake mee die dan werd aangesneden nadat ze de kaarsjes hadden uitgeblazen. Maar dat zie je steeds minder gebeuren. Smarties en Carambars zijn heel populair hier op dit moment.
    Vorig jaar heb ik ook zo'n kool met sateprikker met kaas, augurk, knakworstje e.d. gedaan. Het was een enorm succes en volgens collega moeders had ik er heeeel veeel tijd aan besteed.!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat ontzettend saai. Peperkoekjes in een mandje gooien......
    doe er dan in ieder geval een ballonnetje of iets anders feestelijks bij!!
    Als thuisblijfmoeder heb ik alle tijd en zin om mijn kinderen te helpen bij het maken van een leuke tractatie. Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn kindertjes stralend met een zelf bedacht en samen met mama uitgewerkt idee hun lekkers op school mogen uitdelen......
    Bij ons op school kijken de kinderen niet alleen maar naar het eetbare, de verpakking telt ook mee! De kinderen rennen om 12.00 uur enthousiast naar buiten met hun leuke tractaties. Dat ze ze daarna thuis in de prullenbak gooien....so what, we hebben er toch plezier mee gehad:
    met maken
    met uitdelen
    met opeten......
    En het is maar zoooooo eventjes. Wanneer ze in groep 8 zitten dan willen ze niet anders meer dan een gewoon zakje chips uitdelen!
    Wat ik wel erg vind is wanneer ouders bij de intertoys dure snoepjes of cadeautjes (bv. flik 'n lik/verrassingseieren/knutseldozen)worden gekocht en dat die uitgedeeld worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem12:43 p.m.

    Ik moest het even 2 X lezen vordat ik het door had...:-)
    Goed idee! Volgens mij maakt het niet uit of je wel of niet buitenshuis werkt...de vraag is of je zin hebt in het freubelen... Ik eerlijk gezegd niet! En volgens mij zijn er weinig die het gestress leuk vinden rondom de verjaardagen....
    Ik ben overtuigd. Mijn dochter gaat smarties uitdelen uit een leuk versierde bak!!
    Groet,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fantastisch, we zaten ons net al druk te maken wat we nu weer moesten verzinnen.... Dank!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem8:45 p.m.

    Wat een luie moeders allemaal!!! Jullie kinderen zijn zó groot hoor, krijgen jullie spijt van!! Geniet ervan dat ze een zelf gemaakte traktatie kunnen uitdelen, geen tijd of zin....maak je maar tijd of zin is mijn motto
    werkend of thuis blijf moeders!!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.