Buikdans

02-03-2007 -
Zoals elke mooie zijn lelijke heeft, zoals rozen hun doornen hebben en elk voordeel z'n nadeel, zo heeft mijn buikdansles Vrij Dansen. En Vrij Dansen betekent 'zelf iets verzinnen'. Als een angstig konijn, in de felle koplampen van een auto, sta ik verstijfd op de dansvloer, en bid dat het snel voorbij zal zijn. Want ik kan niet Vrij Dansen. Geef me een voorbeeld, geef me een patroon om mijn lichaam in te wringen, maar vraag me niet zelf iets te verzinnen.

Hulpeloos dein ik dan een beetje van mijn ene op mijn andere been, in een slechte imitatie van BZN-zangeres Carola Smit. Mijn ogen neergeslagen, terwijl iedereen om mij heen helemaal uit zijn dak gaat. Dan schuifel ik naar de donkerste hoek, en kijk tersluiks op mijn horloge hoe lang het nog duurt.

Maar zo wordt het natuurlijk nooit wat met mijn persoonlijk interpretatie van de Dans met de Twintig Sluiers en Shakira's hit 'Hips don't lie'. En ging ik niet op buikdansles om de Vrouw in mezelf te herontdekken? Juist. Dus ik huur gewoon Veertig Sluiers zodat niemand mij kan zien, en dan laat ik mijn borsten het voortouw nemen, mijn billen volgen en mijn heupen dansen.

Floris heeft toch maar geluk met zo'n leuke vrouw.
Al zeg ik het zelf, want iemand moet het toch zeggen.

2 opmerkingen

  1. En waar ????? ging je dansen dan , bij www.stripjevrij.nl ???
    Dat is wel leuk !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, dat is een dans te ver. Zo goed hoef ik mijn innerlijke vrouw nou ook weer niet te leren kennen. Het niveau van vage kennissen is voldoende.

    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.