Economie

20-03-2007 -
Aan Zelhem-City is de 24-uurs economie nog voorbij gegaan. Sterker nog, ook de 12-uurs economie moet hier nog haar opwachting maken: vrijwel alle winkels gaan tussen de middag dicht. Dat ervaar ik tegenwoordig wekelijks tussen 13 en 13.30. Terwijl Ot zwemles heeft, schuimen Piet en ik Zelhem af onder het motto "Kijken mag, kopen niet, tenzij je het echt heel graag wilt natuurlijk."

Maar dankzij de lokale 6-uurs economie komt van beide weinig, want tussen de middag heerst in Zelhem rust. Slechts wat verdwaalde babyboomers slingeren rond op het enige terras dat Zelhem rijk is, uiteraard achter een kop koffie met gebak. Hun goed geoutilleerde Hij-en-Zij-fietsen nonchalant tegen een boom geparkeerd.

Wel staan de borden met reclame-aanbiedingen nog uitdagend buiten. Verlangend kijk ik dan naar aankondigen als 'Vijf Hongaarse schijven halen, 4 betalen'. Bij de stoffenwinkel hangt een papiertje op de deur met daarop "Ik ben even dicht, vanwege dat ik Pim van school moet halen", en bij de Blokker die er toch open uitziet vanwege de skippyballen die buiten bungelen, is de deur op slot.

Om 13.30 komt Zelhem weer tot leven, maar dan moet ik Ot ophalen.

Zo behoed Zelhems 6-uurs economie onze gezinseconomie.

Geen opmerkingen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.