Interieur

21-03-2007 -
Ik heb zoveel interieurboeken gelezen, dat ik gewoon voelde dat ik zelf ook een bestseller op interieurgebied in me had. Ge-inspireerd door ons eigen 'Home' hier het eerste hoofdstuk! Binnenkort overal te koop:

Geen Gezeur, iedereen een Interieur.
Doe meur met je interieur
Het interieur voorbij
Interieur Inferieur 100000000000 en 1/8 tips
Interieurtips voor Nouveau Pauvres
Tussen interieur en inferieur
Is je interieur in mineur?

De titel ben ik nog niet helemaal uit. Maar hier alvast de eerste opzet. Met levensechte foto's van ons huis.

Hier hebben de bewoners ervoor gekozen de charmant afbrokkelende muur verder te laten afbrokkelen. De grijstinten van het loskomende cement doen denken aan de oertinten van klei. Aldus, roept de afbrokkelende muur herinneringen op aan verre oorden en verre tijden.
IM000154

In plaats van voor traditionele verlichting te kiezen, hebben de bewoners voor de meer oorspronkelijke vorm van een Gloeilamp gekozen. De aangrenzende aansluiting voor een lamp is een knipoog naar deze traditionele verlichting.
IM000155

De wijkende plint van de keukenkastjes vormt een natuurlijk focuspunt voor het oog, en doorbreekt daarmee de anders wellicht saaie rechthoekige vormen. De kijker kan niet anders dan zich afvragen wat zich wellicht herbergt in de donkere spelonken achter de plint!
IM000158

Hier verwijst de ontbrekende plint naar wat eens was. Het ontbreken van een stuk plint verwijst naar de ontbrekende plint. "Wat drommel", denkt wellicht de opmerkzame bezoeker: "Ontbreekt daar een plint?". De ontbrekende plint is een sterk statement tegen de consumptiemaatschappij en het heersende etablissement.
IM000157


Ook op het gebied van decoratie kozen de bewoners voor non-traditionele elementen. In plaats van een massaal geproduceerde Ikea-print, zie je hier een unieke afbeelding van de zgn. Primitieven, ook bekend als de School Van Tweejarigen. Door het ontbreken van een traditioneel lijstwerk is het alsof de tekening de hele kamer overneemt. Het gebruik van watervast materiaal garandeert bovendien dat de bewoners zich levenslang kunnen laven aan deze bijzondere prent.
IM000156

6 opmerkingen

 1. Anoniem10:36 a.m.

  ik heb harop gelachen! Geweldig,wat herkenbaar.En nu kijk ik ineens heel anders naar al die unieke elementen in ons huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem2:03 a.m.

  LOL! Ook hier hetzelfde. Als je wat aanvullende foto's wenst voor je interieurboek, ik kan je er altijd bezorgen...

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem11:45 a.m.

  Wat heerlijk, eindelijk foto's van een echt huis! Een huis waarin geleefd wordt. Ik kijk direct met andere ogen naar mijn eigen woning.
  Nicole, dank je wel!!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem2:22 a.m.

  Vooral dat 'statement tegen de consumptiemaatschappij en het heersende etablissement' herkende ik meteen! Voorheen dacht men dat ik gewoon een plint miste... Sinds jij deze log plaatste word ik eindelijk begrepen! Joepie! Wij zijn trendsetters!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem7:53 a.m.

  Ha ha, geweldig! 'k Heb genoten van je log. Misschien aanbieden aan een WOonIdee ofzo?

  Groet,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem7:55 p.m.

  heej, die wandschildering van de School der Tweejarigen heb ik ook, uiteraard wel een uniek stuk, uitgevoerd in superieure wasco-kwaliteit op een zachtgele spachtelputz wand.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.