Belangenvereniging voor ouders van gewone kinderen: OVGK!

16-04-2007 -
Wat het basisonderwijs kan, kunnen wij ook, moet de muziekschool gedacht hebben, en dus kwam Teuntje met een nieuwsbrief thuis. In de nieuwsbrief stond, naar slecht voorbeeld, een uitnodiging vermomd als bevel, om te komen Kijken. Tot dusver niets nieuws onder de zon. Ik zuchtte eens diep, en wilde de brief in mijn jaszak frommelen, om daar roemloos te vergaan en vergeten te worden.

Maar toen viel mijn oog op de opvallende witte strook onderaan de brief. Boven de strook prijkte een heuse, authenthieke uitnodiging voor een goed gesprek met de muziekleraar i.v.m. muzikaal talent. Cursief stond eronder: "Indien de strook leeg is, is een gesprek niet nodig." Met andere woorden: mijn Teuntje is geen uitzonderlijk muzikaal talent!

Het zou ook eens niet zo zijn: mijn kinderen zijn altijd zo Gewoon. Zij zijn de norm waartegen de buitengewone kinderen positief kunnen afsteken en schitteren. Zij zijn de 'doodgewone man' die Harry Vermeegen en Henk Spaan in hun satiritsche programma Pisa bezongen. Toegegeven, Ot en Jan doen nog enigszins een gooi naar het buitengewone, maar blijven toch steken op niveautje Gewoon. Dus zijn ze alleen maar extra bewerkelijk, zonder de pleister Buitengewoon.

Ik voel mij daarom genoodzaakt een belangenvereniging op te richten voor ouders van doodgewone kinderen: niet hoogbegaafd, geen adhd, geen dyslexie of dyscalculie, gewoon doodgewoon. Want de maatstaf te zijn waartegen anderen kunnen schitteren dan wel dof blinken, is een zware taak die niet onderschat mag worden! Uit onderzoek blijkt bovendien dat veel ouders van doodgewone kinderen kampen met gevoelens van afgunst, frustratie en verontrusting. Experts noemen de situatie 'verontrustend'.

Thans is dus de tijd gekomen onze krachten te bundelen! OVGK van Nederland verenigt u!

Binnenkort de eerste nieuwsbrief.

4 opmerkingen

  1. Anoniem9:18 p.m.

    Ik sluit me aan!!!

    groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem9:47 a.m.

    Hoe kom je op het idee!
    Er zit wel wat in hoor!
    gewoon = gewoon en vraagt gewone aandacht die blijkbaar ook gewoon is
    waar is dan voor ons de aanmoediging, bevestiging en steun!
    Ook gewone mensen hebben dat nodig!
    Een vereniging gaat te ver maar laten we gewoon doen wat gewoon is!
    ga zo door Nicole! bedankt!
    groetjes EvPE

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem9:04 p.m.

    ik zou me graag aansluiten maar helaas ik heb een adhd en dyslectisch kind ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem2:05 p.m.

    Als moeder van 3 kindjes met autistische aandoeningen ben ik blij voor je met je gewone kinderen.Voor jou geen zelfgenoegzame 'hulpverleners' met hun eeuwige gekwek en zinloze huisbezoekjes (waar jij dan vrolijk voor veredelde koffiejuf mag spelen), geen talloze onderzoekjes die alleen anderen een veer in de kont steken.Maar bovenal 'mis' je het 'genoegen' met de rug tegen de muur te staan als voor je jongste kind (4) niks anders rest dan volledige weekopvang al dan wel/niet met weekenden thuis...Héérlijk, het gevoel gefaalt te hebben als moeder! Raad ik je echt aan! Een normaal kind? Hoe kom je daar nou bij?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.