Bijblijven!

12-06-2007 -
Als moeder moet je natuurlijk wel een beetje opletten, want anders loop je zo achter de feiten aan. Dan slaap jij nog met Teletubbieposters boven je bed, terwijl je kinderen via Bob de Bouwer allang bij Goede Tijden, Slechte Tijden zijn aangeland. Dat bleek maar weer eens toen Teuntje vertelde over een voorstelling in de muziekschool over het Tinnen Soldaatje. Op meelevende toon deed Teuntje uit de doeken dat het Tinnen Soldaatje zo zielig was omdat hij een been verloor.

"Och, och, och," zei ik op droeve toon. "Dat is sneu zeg... toen kon hij zeker niet meer lopen?"
"Ja, duh!!!", antwoordde Teuntje. "Hij is van tin hoor!"
"Ach, was hij nog van tin ook?", probeerde ik nog een keer. "Dan zal hij helemaal wel moeilijk lopen..."
"Maham!!! Poppen kunnen helemaal niet lopen hoor.", zei Teuntje terwijl ze me meewarig aankeek. En verbeeldde ik het me of wierpen zij en Jan elkaar een veelzeggende blik toe?

Snel maakte ik een mentale notitie: "Kinderen weten dat poppen geen mensen zijn."

Voor toekomstige referentie zal ik deze belangrijke informatie vanavond ook nog even in mijn Teletubbie notitieboekje noteren.

Geen opmerkingen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.