Bother!

06-06-2007 -
Floris mag de kinderen graag 'leuke' dingen leren, en laten zien. Zo kwam hij ooit thuis met het spel "Aai katje aai". In dit spel streelt het ene kind liefhebbend de arm van het andere kind, onderwijl mompelend: "Aaai, katje aaai!". Totdat hij het andere kind een hartverzakking bezorgd door de aai te vervangen door een venijnige klap terwijl hij schreeuwt "ROTKAT!!!". Ik heb menig wanhopig uurtje moeten doorstaan terwijl de kinderen dit spel deden, wat uiteraard altijd eindigde in tranen. Meestal de mijne.

Net toen "Aai katje, aai" enigszins in de vergetelheid begon te raken ontdekte Floris iets nieuws op Youtube. Namelijk een Harry Potter filmpje waarbij Harry en Ron professor Sneep pesten. Het filmpje is in het Engels en heet Bothering Snape. In het filmpje porren en duwen Harry en Ron professor Sneep terwijl ze roepen "Bother, bother!". Het filmpje is een enorme hit onder de kinderen, die nu de hele dag elkaar porren en duwen terwijl ze krijsen "Bother, bother, bother!!".

Floris zit ondertussen hoog en droog in Amsterdam tussen de volwassenen, lekker achter een bureau te werken, waar niemand hem 'bothert'. Ik denk dat ik hem maar in een kleine kamer met alle kinderen en buurtkinderen opsluit en dat ze hem dan mogen 'botheren'.

Gewoon, als educatief verantwoord leermoment.
Zodat hij niet net zo eindigt als Harry en Ron in het filmpje.

1 opmerking

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.