Berichten van het Moederfront: Het goede voorbeeld

22-06-2007

Het goede voorbeeld

Stiekem hoop ik met mijn hardloop-praktijken de kinderen een goed voorbeeld te geven. Ik bedoel maar, zo'n sportieve moeder die om de dag gaat rennen, moet toch een bepaalde norm neerzetten bij die lui?

Graag geef ik ze hardlopen cadeau als middel tegen somberheid, als middel voor zelfvertrouwen, innerlijk evenwicht en als methode om zichzelf te hervinden. Het is 1 van mijn betere cadeau's aan de kinderen! Al zeg ik het zelf.

En dat zal ook wel moeten, want niemand anders zegt het. Toen ik op een dag hoopvol aan Maartje vroeg: "Hee Maartje, word jij later net zo goed als mij? Dat je ook om de dag gaat hardlopen, en heel gelukkig word?" (Met dit soort cadeau's moet je een beetje hoog inzetten.)

'Nee', zei Maartje kordaat, 'want ik vind hardlopen Stom.'

Toen heb ik eerst zelf nog maar een blokje om gerend om Maartje te laten zien hoe goed ik met teleurstellingen omga.

Als cadeau.

7 opmerkingen:

 1. Anoniem4:39 p.m.

  Hier een dochter van 11 die al moe wordt als ze aan bewegen denkt. Behalve als beweging iets leuks met je vriendinnen is want dat is wat anders hoor mam!

  Wil nog even kwijt dat ik je blog altijd met veel plezier lees. Je hebt een erg beeldende manier van schrijven zodat je de dingen bijna voor je ziet.

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ALERT:

  Het adres van Dagboek van een Thuisblijfmoeder is veranderd. Het leek me een goed idee om naar de nieuwe versie te gaan, maar nu wordt het oude niet meer vernieuwd! Aaargh.

  Sinds deze post zijn er al weer vele nieuwe geplaatst ! Je vindt ze op http://www.dagboekvaneenthuisblijfmoeder.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem10:36 a.m.

  Hoi, ik ben een van de stille lezers van je weblog.
  Ik ben zelf de middelste van 5 kinderen, inmiddels zijn we allemaal al op onszelf, getrouwd, en een aantal hebben al kinderen.
  Ik besef nu pas dat het een beste opgave is, om 5 kleine kinderen (we schelen allemaal 1,5 a 2 jaar in leeftijd) groot te brengen en op te voeden.

  Mijn ouders hebben nadat de jongste uit huis ging een camper gekocht en touren nu een aantal maanden per jaar door Frankrijk en Spanje, en ik gun het ze van harte!

  Leuk om te zien, er zijn tegenwoordig niet meer zoveel grote gezinnen.

  Volhouden en geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem3:05 p.m.

  hahaha ik vind hardlopen ook stom, maar Peuter en ik houden wel van rondjes rennen ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem8:24 p.m.

  Tsjonge, hoezo snel... ik kijk al maanden op je site of er weer een nieuw blog is... en wordt dagelijks teleurgesteld.
  Zie ik vandaag (ja, VANDAAG pas, 25 september (nog wel 2007, hoera)) dat je 'verblogt' bent....

  Heb ik iig een hoop bij te lezen.
  En om met ene heer Meeuwis te spreken 'ik ben blij dat ik je niet vergeten ben, dat ik nog zoveel kleine dingen van je ken, omdat ik steeds ben blijven dromen, dat het toch nog goed zou komen, ben ik blij dat ik je niet vergeten ben...' ;-)

  Enfin, succes met bloggen, ik lees weer mee.

  Groet,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Joke,

  fijn dat je er weer bent! Het was inderdaad niet erg handig, want door het nieuwe adres kon ik op het oude niet meer melden dat het blog verhuisd was. Gelukkig heb je het toch weer gevonden!

  hartelijke groet,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!