Berichten van het Moederfront: Met alle respect

01-06-2007

Met alle respect

Het valt mij op dat wanneer iemand een zin begint met: "Met alle respect...", er zelden iets leuks volgt. Zo meende een kennis mij te moeten zeggen: "Met alle respect, maar zoals jij de kinderen naar bed brengt! Dat is niet bepaald rustig!"
Aangeslagen sputterde ik iets over de paradox vijf kinderen vs. rustig, maar voelde mij niettemin bezwaard over mijn turbo bedritueel.

Nooit zal iemand zeggen: "Met alle respect, maar wat zie jij er vandaag weer fantastisch uit!", of nog verder gezocht: "Met alle respect: zoals jij moedert! Geweldig. Daar heb ik respect voor!"

Dus als iemand tegenwoordig een zin begint met "Met alle respect", dan zet ik mij mentaal schrap voor wat komen gaat. Maar liever nog ben ik de persoon voor en zeg: "Met alle respect, maar ik houd niet van zinnen die beginnen met 'Met alle respect'. Ze zijn vaak zo respectloos."

Met alle respect, natuurlijk.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem2:30 p.m.

  Je slaat de nagel op de kop!

  Het is inderdaad een manier om kritiek te geven. De Amerikanen doen het nog gesofistikeerder. Zij geven je eerst 1 of 2 positieve dingen om daarna het negatieve te melden.

  Zoals : je zoon is een fantastisch sociaal kind en is heel erg goed in sport, maar... (en dan volgt de bloempot) hij is zo onrustig in de klas en kan niet stilzitten etc...

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem6:37 p.m.

  met alle respect maar die vrouw moet haar mond houden hihi.
  ik vind 1 kind naar bed brengen al best een werk ;)

  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem3:21 a.m.

  Ik heb me al vaak afgevraagd hoe jij -voordat je 's avonds cursus geeft-, alle kids al naar bed hebt gebonjourd! Het maakt me niet uit hóe je het doet, maar alleen al dat het lukt: petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met alle respect, maar ik vind dat absoluut net zo ! En dat schrapzetten herken ik enorm.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!