Berichten van het Moederfront: Natte strandvakantie

06-07-2007

Natte strandvakantie

Sinds ik kinderen heb zijn voorheen neutrale oppervlakken een bron van onplezierige verrassing geworden. Zo is ons echtelijk bed net een zandbak, en ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik met droge brillen van de wc-bril opstond.

En het punt is, de vervuiling is meestal onzichtbaar. Toegegeven, je ziet wel wat korreltjes zand in bed liggen, maar pas als je er in gaat liggen voel je de schurende werking. Niet langer rek je je genotvol uit tegen de zachte lakens; nee, knarsetandend voel je het zand tegen je benen schuren.

En dan de wc-bril. Pas als je opstaat voel je nattigheid, en dan is het te laat. Tegenwoordig inspecteer ik de wc-bril eerst wantrouwig, en haal er uit voorzorg een wc-papiertje over heen, maar toch is daar altijd dat onaangename weten van urine op mijn billen. En niet de mijne. Dat krijg je met 3 en 6 jarige jongetjes die hun piemeltje op de wc-bril vleien, en dan net iets te kort komen.

Dus als iemand zin heeft in een natte strandvakantie kom dan vooral bij ons, en vergeet niet je emmer en je schepje mee te nemen!
We hebben hier volop zand en vocht, op unieke locaties.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem9:48 a.m.

  Dit wist je waarschijnlijk al maar de kant en klare schoonmaakdoekjes van de Lidl of Dirk zijn ideaal voor dit soort praktijken. Ook handig bij plotseling onverwacht bezoek....!
  Gaan jullie trouwens nog op vakantie, is de Achterhoek laat dit jaar?
  Ik moet altijd zo lachen om jouw vakantie/heimwee verhalen...!
  Fijne vakantie,
  groet,
  Dorothea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem3:56 p.m.

  Oh, dit herken ik! Zowel het zand als de natte billen. Ik zwaai dus geregeld met een nat doekje (zo'n billendoekje) over de WC bril om het plasvrij te maken. Zeker ook als ik bezoek krijg! ;-)

  Het zand probeer ik tegen te gaan met de regel dat zij pas in ons bed welkom zijn als ze gedoucht zijn. Vooral vers uit de speeltuin is er menigmaal de zandbak leeggekiept in ons bed, uit schoentjes en sokjes.

  Maar ergens heeft het ook iets bekoorlijks, die sporen terug te vinden van de kleintjes. Het is zo schattig om te zien hoe zij zich ontwikkelen en van luier kinderen, op het potje gaan om dan groot genoeg te zijn om de WC te kunnen gebruiken.

  liefs,

  Thessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem8:39 p.m.

  Herkenbaar!!! Met jongens van 2,4 en 8 is een droge wc een unicum! Ik ga maar staand leren plassen denk ik.
  En zand.... Tja...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem11:08 a.m.

  Vochtig w.c. papier, je weet wel, in die pakjes, zijn ideaal om ook de bril mee schoon te maken. w.c. bril dus.... Je kunt ze daarna gewoon in de pot gooien, ideaal!

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!