Berichten van het Moederfront: Genant

09-08-2007

Genant

Ik dacht nog: "Wat doet dat stuur gek", terwijl ik dronken heen en weer wiebelde met mijn met fruit-van-de-markt beladen fiets. Een korte blik op het voorwiel leerde dat mijn band zo plat als een dubbeltje was. Eigenlijk deed hij het nog erg goed voor zo'n platte band. Ik hobbelde naar huis, ontdeed mijn fiets van alle vracht, en zette onmiddelijk koers naar de fietsenmaker.

Die wierp een korte minachtende blik op mijn voorwiel en zei: "Die is helemaal naar z'n grootje! Dat worden dan twee nieuwe banden, een binnen- en een buitenband."
Bewonderend keek ik hem aan: "Goh, hoe ziet u dat zo snel?!"
Nors wees hij mij op de grote, duidelijk zichtbare, gaten in de buitenband, en beschaamd sloeg ik mijn ogen neer.
"Hoeveel gaat dat kosten?", vroeg ik nederig.
"Dat wordt toch wel zo'n 35 euro!"

Geschokt keek ik hem aan, en overwoog om al hobbelend weer naar huis te gaan. Maar toen overwon gezond verstand vrekkigheid en zuchtend stemde ik in. Toen herinnerde ik mijn fietsenstandaard die niet meer werkt, en vroeg: "En hoeveel is een goede fietsenstandaard?"
Met een pink wiebelde hij mijn fietsenstandaard heen en weer. "Tsja, dat zijn die Gazelle standaards, die laten los! Dat wordt dan een hele nieuwe fietsenstandaard!"
"En hoeveel kost dat?"
"Ja, dan zit u toch wel op 7,50."
Dit keer won vrekkigheid het van praktische overwegingen en ik antwoordde: "Nou laat dat dan maar zitten. Dan zet ik hem wel tegen een boom of muur of zo", en tevreden bedacht ik me dat ik alweer 7,50 had verdiend.

Wel jammer dat een paar dagen later mijn fiets door de gebrekkige fietsenstandaard omver kletterde, waarbij de fietsenstandaard zich door de zoom van mijn rok boorde, en daarbij mijn rok ettelijke centimeters omlaag trok, en ik in al mijn onderbroekglorie in het winkelcentrum stond.

De prijs van de rok was 20 euro, de prijs van schaamte niet in euro's uit te drukken.

3 opmerkingen:

 1. Anoniem12:31 p.m.

  sorry, moest erg om je stukje lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem10:00 p.m.

  ..ook hier een sorry...maar ook een bedankt...in had een prachtig filmpje voor me ogen...en heb heerlijk zitten lachen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem10:47 a.m.

  Dit is iets wat mij zou kunnen gebeuren. Ook van mij sorry maar heb erg moeten lachen.
  Standaard inmiddels gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!