Berichten van het Moederfront: Moeder uit 1 stuk

08-08-2007

Moeder uit 1 stuk

Mijn kinderen zijn eigenlijk heel gewoon. Ze zijn niet speciaal hoogbegaafd, hypergevoelig of van de nieuwetijd. Helaas is er één vlak waarop ze er toch uitspringen, en dat is op het vlak Speelgoed Kapot Maken.

Iedere week zie ik opgewekte moeders met grote dozen Lego, K-Nex de spelotheek verlaten, of weer inleveren. Verlangend kijk ik ze na: ik zou ook wel graag zulk speelgoed lenen, maar ik durf niet. Want ik weet dat ik het incompleet zal moeten inleveren. Wat ik ook doe, altijd verdwijnen er onderdelen. En als ze niet verdwijnen dan zijn ze wel onherstelbaar beschadigd. En het trieste lot van een moeder is dat het altijd haar schuld is. Je kunt natuurlijk je kinderen wel, terecht, de schuld geven, maar dan lijk je niet alleen een sloddervos, maar ook nog een trut die zich achter haar kinderen verschuilt.

En dus ben ik veroordeeld tot speelgoed uit 1 stuk.
Dat is de prijs om een moeder uit 1 stuk te lijken.

1 opmerking:

  1. Jah..... hier ook niet van die kleine troep want dat duurt precies 5 minuten en dan zijn de eerste onderdelen kwijt! Dus troost je... je bent niet alleen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!