Weifel en Twijfel

31-08-2007 -
Weifel en Twijfel zijn al jaren mijn trouwe, ongewenste metgezellen. Als een irritante Bassie en Adriaan, Ernst en Bobby zonder de rest, Irene Moors en Carlo Boszhard vergezelt dit duo me op mijn levenspad.

'Geef je de kinderen te weinig aandacht?', vraagt Twijfel.
'Geef je de kinderen te veel aandacht?' oppert Weifel.

'Had je eerder met Ot naar de logopedie moeten gaan, en heeft hij door moederlijke nalatigheid de kritieke periode voor taalontwikkeling gemist, en zal hij daardoor nooit duidelijk praten?' mompelt Weifel. 'Ot zal het in ieder geval nooit zeggen', antwoordt Twijfel wreed.

'En speel je eigenlijk wel genoeg met je kinderen?', schreeuwt Twijfel.
'En ben je wel een leuke vrouw voor je man?', doet Weifel nog een duit in het toch al zo zware zakje. 'Alleen maar draadjesvlees is op den duur niet genoeg!'
'En is het niet beter je kinderen thuisonderwijs te geven, nu er zoveel kritiek is op het Nederlandse onderwijssysteem?', vraagt Twijfel.

'En is het wel verstandig om per vliegtuig naar de jaarvergadering van Fulltime Mothers te gaan in Londen? Wat als het vliegtuig neerstort? En heb je Maartje nu eigenlijk seksueel voorgelicht of niet? En heb je de juiste middelbare school gekozen, of was die andere toch beter? En waren die goedkope sportschoenen van Scapino van 9,95 voor Maartje nou wel verstandig? Zou ze daar niet mee gepest worden? En moet je Jan niet laten testen op Je Ne Sais Quoi? Ben je niet een trut dat je er zin in hebt dat je kinderen weer naar school gaan? Ben je wel een goede moeder? Oorverdovend buitelen Weifel en Twijfel rond in mijn hoofd.

'Weet je wel zeker dat je blij bent met je kinderen? Weet je wel zeker dat je fulltime voor je kinderen wilt zorgen?' Verbluft zwijgen plotseling Weifel en Twijfel.

Want tegen Zekerheid kunnen ze niet op.

4 opmerkingen

  1. Anoniem12:16 p.m.

    Irritante Bassie en Adriaan.. Dat is een pleonasme, zonder enige twijfel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem5:07 p.m.

    Zo herkenbaar!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem9:31 p.m.

    Helemaal herkenbaar...moet me dan de vraag niet stellen over me kinderen...maar zoals ik ze ook noem...het engeltje en het duiveltje...reizen vaak me op me schouders ...pff wat een last ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem9:10 a.m.

    Kan me er heeeeeeeeeeelemaal in vinden, heeeeeeel herkenbaar en zeeeeeer vermoeiend.....!
    Dorothea

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.