Berichten van het Moederfront: Moeder of Loeder?

10-10-2007

Moeder of Loeder?

Wie is toch die onplezierige moeder met dat korte lontje? Ze is kortaangebonden en slecht gehumeurd. Het spijt me te moeten bekennen dat het de verkouden, gammele versie van mezelf is.

Moederen is al een hele marathon als je in topconditie bent, maar gooi een flinke dosis ziektekiemen in de mix, en dan wil je nog maar één ding: de eindstreep in de vorm van kinderbedtijd halen. Strompelend, met smekend uitgestrekte handjes naar fittere tijden, baan ik mij hoestend een weg door de dag.

En met, door slechte conditie ingegeven, nieuwe autoriteit in mijn stem vertel ik de kinderen wat ze wel en niet mogen en wat de consequenties zijn van ongewenst gedrag. Mijn wijsvinger maakt overuren als ik iedereen op zijn plek wijs.

Ik mag mezelf niet zo in deze zieke variant, maar volgens mij was ik nog nooit zo'n doortastende opvoeder.

Of ben ik alleen maar een Loeder?

1 opmerking:

 1. Anoniem12:13 p.m.

  Ik snik en ik snotter
  Ik snuit en modder
  Ik kuch en blaf
  de hele dag wat af

  Met een kop vol watten
  loop ik te katten
  Ach was de vakantie maar voorbij
  kindertjes, moeder en lijf weer blij

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!