Je maintiendrai!

14-11-2007 -
Ik ga enigszins gebukt onder de voortdurende boodschap dat mijn werk, fulltime moederen, gelijk staat aan 'niets doen', 'thuiszitten' en 'niet werken'. Als je voortdurend hoort dat wat jij doet niets voorstelt, hoe houd je je dan staande? Zeker nu mijn vijf kinderen allemaal naar school gaan voel ik sterk de boodschap dat het nu maar eens uit moet zijn met de 'Spielerei', en dat ik nu eindelijk eens echt aan het werk moet gaan.

Met vlekken in mijn nek en omfloerste stem vertel ik collega-moeders wat figuren als Plassterk, Cisca Dresselhuys en Heleen Mees nu weer hebben gezegd. En het zijn vooral de reacties van hen, die hun schouders ophalen en rustig doorgaan met hun fulltime werk als moeder, die mij treffen. Hoe doen ze dat? Zijn ze zo vervuld van innerlijke zekerheid en overtuiging dat ze alle kritiek rustig van zich kunnen laten afglijden? Dat wil ik ook!

Want diep in mij geloof ik in mijn werk. Niet voor niets riskeer ik er 'armoede op latere leeftijd' voor, trotseer ik maatschappelijke minachting en heb ik al een kartonnen doos geboekt om later in te wonen.
Maar soms moet ik even graven.

13 opmerkingen

  1. Anoniem3:28 p.m.

    er zijn zo van die dagen he

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als collega-moeder (eveneens van vijf) ís het moederschap op zich al een full-time job. Neem je er nog een bijberoepje bovenop, dan zal dat waarschijnlijk ten koste van het oeverloos geluk van je kinderen of van jezelf zijn. Dat kun je die bloedjes niet aandoen...
    Leve de kartonnen dozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem8:11 p.m.

    Herkenbaar! Hoe doen die moeders dat toch die ofwel inderdaad rechtop en blijmoedig en overtuigd van hun keuze dag in dag uit voor hun kinderen zorgen, ofwel rustig drie of meer kinderen hebben, erbij werken, en altijd totaal relaxed en tevreden overkomen. Ik wil dat ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem8:19 p.m.

    Esther, die laatste categorie is gewoon enorm goed in toneel spelen!
    Carola

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem9:15 a.m.

    Die eerste groep ook, denk ik. Niets is toch altijd leuk? Het lijkt mij in elk geval zeer vreemd als je nooit aan je keuzes twijfelt of er eens een periode tabak van hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem5:18 p.m.

    Goede raad, lees niet wat Heleen Mees nu weer uitkraamt, ze is net een repeteerwekker en daar word je ook agressief van. Geloof in jezelf ook al is dat niet altijd makkelijk. Je investering is in mensjes van vlees en bloed en beter kan toch niet. De voldoening is groot als ze volwassen zijn. Ik spreek uit ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem6:36 p.m.

    duim op voor alle thuisblijfmama's !!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem11:49 a.m.

    Ik ben zo ontzettend overtuigd van het feit dat wat ik doe het beste is voor mijn kinderen.(thuisblijfmoeder zijn dan) Gisteravond was ik ergens en daar vroeg iemand weer of ik het niet zonde van mijn opleiding en zo vond. Ik word daar zo moe van. Hij was architect. Ik vroeg hem of het dan zo belangrijk was om huisjes te tekenen en had nog een heel verhaal wat blijkbaar zo overtuigend overkwam dat hij zich begon te verdedigen dat hij echt niet alleen maar huisjes aan het tekenen was de hele dag Ha ha. Zo moeten we het doen. Laten zij zich maar verdedigen!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem4:37 p.m.

    Koop vooral het boek van Heleen mees niet...daar verdient ze namelijk aan!!!!!!!!!!!!!!
    Joosje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem4:38 p.m.

    Koop vooral het boek van Heleen mees niet...daar verdient ze namelijk aan!!!!!!!!!!!!!!
    Joosje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem5:48 p.m.

    Gisteren was ik op een lezing van iemand die werkzaam is met ernstig zieken. Hij sprak erover dat deze mensen bezig zijn de balans op te maken van hun leven. De één zei dan bijvoorbeeld: "Vroeger thuis hadden we het heel arm en kijk nu eens, 3 auto's voor de deur". Een ander:"Ik geloof wel dat ik goede dingen heb gedaan voor mensen, die zullen vast positief aan mij terugdenken". Ik bedoel maar thuisblijfmoeders, bij wie wil je horen ??

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hallo allemaal , wat ben ik blij dat ik eindelijk eens een site gevonden heb over en met thuis blijf moeders. heerlijk eindelijk een beetje positief gevoel over mijn beslissing die ik sinds kort genomen heb .want ik heb hier ook genoeg rare opmerkingen gehad over de hele dag niks doen en
    ¨alleen maar thuis op de bank zitten¨
    veel mensen snappen het echt niet waarom je thuis blijft voor je kind!!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.