Vijf december cadeau's

03-12-2007 -
Nu ik met het oog op vijf december, voor vijf kinderen cadeautjes moet inslaan, merk ik dat ik dat doe met het verlangen mezelf Rust cadeau te doen. Ik bekijk de cadeau's niet alleen in termen of de kinderen ze leuk vinden, maar vooral hoeveel rust ze mij zullen opleveren. Het gaat niet zozeer om urenlang speelplezier als om urenlang rust!

Speurend liep ik daarom door de Intertoys op zoek naar dat ene spel dat mijn kinderen urenlang zou bezighouden. Maar wat een overweldigende hoeveelheid keus! Ik werd er eerlijk gezegd gestresst van, wat mij nog verbetener maakte dat ultieme cadeau te vinden.

Mijn ervaring als moeder heeft mij echter drie dingen geleerd:

Wat ik denk dat mijn kinderen leuk vinden, klopt zelden
Bijna alle spellen zijn een vermomde versie van ganzenbord
Hoe meer uren rust je denkt te kopen, hoe minder het er zullen zijn


Met de vlekken voor mijn ogen van zoveel spelletjes herinnerde ik me plotseling hoe mijn zussen en ik altijd urenlang onder de pannen waren met het spel Monopoly. En dat hebben we thuis nog staan! Een flinke besparing van zo'n 40 euro.

En die ga ik besteden aan mijn eigen cadeau: een avondje naar de film met Floris.
In alle rust.

Geen opmerkingen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.