Berichten van het Moederfront: Een nieuw begin

06-01-2008

Een nieuw begin

Op zondag, de dag Des Heren, en officiële rustdag, werken wij ons elke week een slag in de rondte om het huis op te ruimen en schoon te maken. Het werk op zaterdag doen heeft geen zin, want dan wordt het op zondag alweer ongedaan gemaakt. Na een uitgebreid ontbijt waarbij ik steeds nog een kopje thee neem om het onvermijdelijke uit te stellen volgt onherroepelijk de Grote Schoonmaak.

Na het allerlaatste kopje thee ronsel ik alle kinderen mee naar boven en zet ze aan het werk in hun slaapkamers, terwijl ik de wasberg te lijf ga. Ondertussen ontfermt Floris zich over de benedenverdieping. Alles wordt opgeruimd, afgestoft en gedweild zodat we fris aan een nieuwe week kunnen beginnen. Het is niet het werk dat me de meeste energie kost, maar het voordurend aansturen en motiveren van onwillige kinderen. Maar ik houd dapper stand, want ik hoop zo niet alleen een schoon huis te krijgen, maar ook ze voor later handige vaardigheden mee te geven.

De zondagmiddag brengen we dan door in een aangenaam schoon huis.

En nu is het zondagavond. De kinderen liggen gewassen en gesteven in hun schone slaapkamers en Floris ligt te weken in bad. Rest mij alleen nog de trommeltjes en bekers voor morgen klaar te zetten, en alle kleren klaar te leggen, want morgen begint de rest van mijn leven en gaan de kinderen weer naar school.

Een nieuw jaar, een nieuwe week, een nieuw begin.

5 opmerkingen:

 1. Anoniem8:08 p.m.

  Lieve Nicole,
  Ik wens jouw en je gezin een heel fijn, gezond en gelukkig 2008!!!
  Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem9:08 a.m.

  Hoi Nicole,

  Ik lees je blog altijd trouw, en ik wens jullie ook een heel gezond en gelukkig 2008!

  Voor mij is dit jaar ook een bijzonder jaar: nog maar 8 weken en dan gaat de jongste naar de basisschool. Ik kijk er al een jaar naar uit, hij alleen niet..... Hoewel hij er echt aan toe is. De dvd staat de laatste tijd te vaak en te lang aan, daar ben ik mezelf heus wel van bewust, maar ik ben zoooooo toe aan die nieuwe fase!!! Ik heb inmiddels een leuke baan gevonden, ik mag tijdens schooltijd werken, dus ik ben dolgelukkig. Wat mij betreft kan 2008 beginnen!!!!

  Groetjes, Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9:10 a.m.

  Ook vanuit het 'hoge noorden' wens ik jou en je gezin het allerbeste toe in dit nieuwe jaar. En dat we veel van je mogen lezen en genieten. Bedankt voor wat je voor ons moeders hebt betekend en nog gaat betekenen!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor jullie goede wensen! En ik wens jullie ook het allerbeste toe, en hoop jullie nog vaak op mijn blog te mogen begroeten. Ik ben altijd heel blij met jullie reacties en lees ze allemaal!

  hartelijke groet,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem11:42 a.m.

  ???Het is avst een domme vraag, maar waarom doen jullie dat op zondagochtend? Waarom doe je dat niet doordeweek, als iedereen de tent uit is?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!