Berichten van het Moederfront: Sisyphus

20-04-2008

Sisyphus

Ik stond vanmorgen weer eens mijn huishoudelijke werk te doen en moest ineens aan Sisyphus denken. Sisyphus bedroog de goden en moest als straf de rest van zijn leven een groot rotsblok een steile helling opduwen. Elke keer als hij dacht dat hij klaar was, en de top had bereikt rolde het rotsblok weer terug, en moest hij opnieuw beginnen.

Maar wat hebben moeders de goden misdaan?

3 opmerkingen:

 1. Anoniem3:38 p.m.

  Ik weet zo ongeloofelijk goed wat je hiermee bedoeld dat er gewoon spontaan een glimlach op mijn gezicht kwam - bedankt hiervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7:45 p.m.

  Vandaag alle vloeren, boven en beneden gezogen en gedweild en van het weekend alle zomerkleren van de kinderen gewassen en in de kasten gehangen/gelegd. En jawel: De oudste wil zijn nieuwe trainingspak aan (had ik uit voorzienigheid al op de vloer van de kast gelegd) maar weet toch de bovenste plank, met twee stapels broeken en t-shirts, de kast uit te trekken: alles op de vloer.

  Een glas drinken voor hij gaat voetballen met een vriendje: PATS en mijn keukenvloer is weer nat en plakkerig.

  Zelf opruimen, zelf schoonmaken. Pedagogisch uitgangspunt. Maarja, die vloer wordt niet weer zo schoon en die stapeltjes niet meer zo recht als toen ik het zelf had gedaan....:-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9:53 p.m.

  ik stond gistermorgen te strijken terwijl mijn zoontje ( bijna 3 jaar) zat te spelen. toen ik zijn kleertjes in zijn kast ging leggen liep hij me achterna en zei: dankjewel mama. ik vroeg waarvoor lieverd. nou zei hij, dat je alles weer voor me hebt gestreken.
  zoals je begrijpt was ik volkomen sprakeloos.
  als ik dit lees denk ik dat ik dit maar ergens opschrijf om later nog eens aan terug te denken!

  femke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!