Berichten van het Moederfront: Zwembad

02-05-2008

Zwembad

Met een lange dag, die me met brutale blik in het gezicht staarde, in het vooruitzicht besloot ik om gezellig met de kinderen te gaan zwemmen. Stiekem hoopte ik dat ik me eindelijk bij die moeders zou kunnen voegen die zich verschansen achter een kop koffie en een boek terwijl hun kinderen zwemmen.

Maar hoewel Piet met armbandjes niet zinkt, heeft hij geen diploma A, en dus durfde ik mijn ogen geen moment van hem af te nemen, terwijl mijn boek langzaam krom trok van de hitte van het zwembad.

En tussendoor heb ik me vermaakt met het bekijken van de bikinimode, en gepeinsd over de vele veranderingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt en die in het zwembad zo aanschouwelijk zijn. Van de strakke jonge meisjes lichamen naar de, wat bredere moeder lichamen, tot de crèpepapieren lichamen van oudere dames.

Ik heb het maar liefst anderhalf uur vol gehouden, toen wees de klok genadig half twaalf aan, en om twaalf uur waren we allemaal weer thuis.

En daar werd ik begroet door de brutale blik van een lange middag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!