Berichten van het Moederfront: Neppers

06-07-2008

Neppers

Op school kwam ik ze al tegen: collega-leerlingen die zuchtend en steunend de klas uitkwamen na een proefwerk en verklaarden: 'Ik heb het he-le-maal verprutst! Het ging zooo slecht,' om vervolgens nonchalant een negen te halen. Bedeesd nam ik mijn eigen 0,9 in ontvangst, want toen ik verklaarde dat ik het he-le-maal verprutst had, was dat ook zo.

Als moeder heb je ze ook. Je gaat op bezoek, je gastvrouw doet de deur open, en terwijl je nog knippert met je ogen verblind door de felle glans van de schone, glimmende vloer verklaart zij: 'Let alsjeblíéft níét op de troep,' en maakt een wijds gebaar naar haar minimalistisch ingerichte, blinkend schone kamer.

Ja, zelfs als hardloper ontkom je niet aan ze. Vertrouwelijk buigen ze zich naar me toe, en fluisteren: 'Ben jij ook zo langzaam? Iedereen haalt mij altijd in.'
Blij verrast dat ik niet de enige ben, fluister ik dan terug: 'Zullen we dan samen lopen? Ik ben ook niet zo snel.'
Maar het antwoord hoor ik niet meer, want zij is al mijlen verder, en sputterend spuug ik haar stof uit mijn mond.

Het zijn de Neppers, onder de Authentici.

Maar oh, wat zou ik soms graag een Nepper zijn.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem3:35 p.m.

  Soms zou ik ook een nepper willen zijn...maar bij nader inzien toch liever echter dan echt:-)
  p.s. als ik mij verontschuldig voor de troep aan ons bezoek, wees er maar zeker van dat het troep is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7:39 p.m.

  Ik verontschuldig me al niet meer voor de troep! Iedereen weet toch al dat ik niet zo van de opruimerige ben.
  Dus je mag je gerust bij mij aan de troep komen laven.

  Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem7:46 p.m.

  Ik kom hier via Moeder van het jaar even kijken. Wat een gave foto in de kop! Echt heel leuk. Ik heb niet zo'n moeite met nepperds hoor, die zijn net zo echt als alle anderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem12:02 a.m.

  Ow, ook mijn verklaringen komen overeen met de werkelijkheid. Als ik verzucht niet zo'n vlotte moeder te zijn, niet voor de kinderen noch voor hun moeders, dan bén ik ook sociaal onhandig. En dan zie ik andere moeders en vaders heel naturel omgaan met wildvreemde kinders, alsof ze allemaal vers van de pedagogische academie komen :-(

  Ken je die vrouwen die roepen :"Het is hier wat rommelig maar wel schoon hoor!"???
  Een buurmeisje wat hier de hele ochtend speelde merkte op :"Bij óns is het wél netjes."
  Eeen ander kind had al eens gezien: "Wat is het víes onder jullie bank!"
  Vraag mij niet hoe ze het klaarspelen, die megamoeders. Ik zoek nog steeds het geheim van de smid.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!