Berichten van het Moederfront: Moederliefde

26-10-2008

Moederliefde

Olijfolie, groene zeep en diverse pesterige luizenshampoo's hebben mijn haar geen goed gedaan. Ik zou bijna beweren dat het veel weg heeft van stro, maar ik ben bang dat ik stro dan beledig. Ook mijn moeder is het opgevallen dat mijn ooit zo weelderige tressen ietwat droog zijn. 'Ben je hier naar toe gekomen op een bezem?' informeerde ze vriendelijk toen ik haar bezocht voor haar verjaardag. Vragend keek ik haar aan. 'Vanwege je haar,' verduidelijkte ze, 'je lijkt wel een heks!' Ik sputterde wat over luizenshampoo's en 'ik kan er niks aan doen' en zo. Ongemakkelijk frunnikte ik wat aan mijn haar, waarvan ik toch had gedacht dat het er 'nonchalant verwaaid' uitzag. Met op haar gezicht de uitdrukking van iemand die oprecht wil proberen een moeilijke puzzel op te lossen vroeg ze: 'Ga je eigenlijk wel eens naar de kapper?' 'Ja hoor!' 'Hm....' ze was even stil. 'Maar laat je er dan wel een modél in knippen?' Ook dit kon ik bevestigen, namelijk modelletje Julia Roberts in Pretty Woman. Mijn moeder wierp nog een laatste, weifelachtige blik op mijn haren en zei toen op ferme toon: 'Waarom laat je het niet gewoon àfknippen! Je haar is gewoon morsdood.' En toch is ze erg lief. Mijn moeder.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem9:42 p.m.

  hahahahhaa oh wat erg! moeders....
  ze bedoelen het zo goed he?


  p.s ik vind je nog steeds lijken op een jonge susan sarandon!


  groetjes
  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem11:57 p.m.

  Volgende keer een mengsel van gelijke delen azijn, water en conditioner mengen en daar je haar mee nat maken, aluminiumfolie om je haar doen, een half uurtje voor marsvrouwtje spelen (dan kan het goed in je haar trekken) en dan met een netenkam doorkammen en dat na een paar dagen weer doen. Je haar wordt weer mooi zacht, de luizen en neten gaan je haar uit en dit was de truc die eindelijk effectief was na drie maanden gedoe met vieze stinkshampoo kammen etc die hielp. Dit hebben we dus 2 keer gedaan en toen kwamen er geen luizen meer vanaf.

  succes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!