Berichten van het Moederfront: Vooral kammen, en o ja, vergeet je niet te kámmen?

25-10-2008

Vooral kammen, en o ja, vergeet je niet te kámmen?

Als nog één iemand mij adviseert om toch vooral 'te kammen' in mijn strijd tegen de luizen dan ga ik gillen, want ik kam me nu al weken helemaal suf. Mijn kinderen hebben er nog nooit zo gekamd uitgezien.

Bovendien beschouw ik mezelf zo langzamerhand als een echte luizenexpert. Toegegeven, een weinig succesvolle expert, maar een expert niettemin! Paraspray, olijfolie, Loxazol, Milliumshampoo, Priodermlotion, Tea tree shampoo, ik ken ze allemaal bij voornaam en binnenkort gaan we met z'n allen op retraite. En in mijn hoedanigheid van expert stel ik weinig prijs op adviezen: ik meen het zelf namelijk het beste te weten.

Desondanks bleken mijn kinderen vandaag weer niet luizenvrij te zijn.

Ik zit met de handen in het haar, want zelf heb ik ook jeuk.

Maar nu zijn de luizen toch echt te ver gegaan. Het speelkwartier is afgelopen, nu gaan er haren vallen! Ik ga ze pakken waar het pijn doet! Binnenkort zijn ze allemaal dakloos!

Hahahaháááààààà! (krankzinnige lach)

6 opmerkingen:

 1. Anoniem12:31 p.m.

  Hier een tip van ouders online (zelf geen ervaring, maar weer eens wat anders dan kammen en pesticiden):

  Gezondheid | Groene zeep tegen de luizen
  We krijgen altijd veel tips tegen hoofdluis. Maar deze kenden we nog niet.

  "Ik ben moeder van twee kinderen en ook ik heb met het luizenprobleem te kampen gehad. De thuiskapster kwam onze 13-jarigen dochter knippen en ontdekte de beweging in haar haar. Ik schaamde me een hoedje, maar de kapster draaide er haar hand niet voor om. 'Ik maak het wel even af en dan was jij daarna haar haar met groene zeep.'"

  "Ik moest het groene-zeepsop een half uur laten intrekken met aluminium-folie eroverheen, zodat het onder dat hoedje lekker ging broeien, en dan de volgende dag weer een keer. En warempel, alles was schoon en dood!"

  Zie ook:

  Opinie - Wel de haren uitkammen, niet het huis
  Print uit en prik op: mini-poster Hoofdluis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bij ons ECHT hielp:
  *haren wassen en dan met haarspoeling DIk insmeren. Die luizen kunnen door dat dikke spoelspul niet meer kruipen en blijven stil in het haar hangen. na 5 minuten met een luizenkam het hele haar doorkammen.
  alles uitspoelen en dit iedere dag herhalen. de kruipende luizen zijn nl met de meeste methodes al dood, maar de neten zijn er nog, die worden "volwassen" en het hele drama gaat weer beginnen.
  *de hele familie behandelen.
  *kussenslopen iedere dag wassen (jaaa sorry)
  *kinderzitjes in de auto niet vergeten, gaat ook met een goede stofzuiger. die beestjes kunnen een paar uur zonder bloed. Dan zitten er op een gegeven moment geen beestjes meer in het haar, maar wel overlevende dingen in autostoeltjes ed. Dan gaat weer alles beginnen met die ellende.
  Door al die chemische methoden zijn veel luizen al helemaal immuun tegen al dat spul.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9:01 a.m.

  Wat ik ooit heb meegekregen: al het wassen helpt niets, tenzij je het op 60 graden of hoger doet, omdat de luizen en neten de wasbeurt van het beddengoed en de kleding anders gewoon overleven. Wij hebben gelukkig maar één keer (allemaal) luizen gehad, maar dat was dankzij deze tip (hoofd behandelen en ALLE kleding, knuffels en beddengoed op 60 graden wassen) gelukkig ook snel weer over.

  PS: jezelf niet stiekem ook op 60 graden wassen hoor, daar kunnen mensen ook niet tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem4:09 p.m.

  en vergeet je vooral niet te kammen ? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem4:13 p.m.

  Het klinkt misschien gek maar haarborstels, haarfrutsels etc. in een zakje en 24 uur in de vriezer. En idd alles wassen op 60 graden, matrassen stofzuigen en sprayen met lavendelolie. Knuffels die niet gewassen mogen of kunnen worden in dichte zakken een week lang.
  Kids mogen ook niet elke dag hun haar wassen want schoon haar zijn ze dol op.
  Het is me een rotwerk maar zo heb ik kids luisvrij gekregen en dat zijn ze nu alweer 4 jaar!

  Misschien wist je dit allemaal al maar wens je erg veel succes met je verwoede strijd tegen de luizen!

  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem8:20 a.m.

  Ik durf bijna niet meer te reageren...maar hebben ze op de school van je kinderen van die speciale 'luizentassen'? Ze zijn heel groot en ieder kind doet daar dan zijn of haar jas in met muts en sjaal en handschoenen. De school kan ze zelf aanvragen.
  Als ex-luizenmoeder was het een uitkomst, want de kinderen hadden veel minder last van luizen en dat scheelde mij toch veel controles per maand.
  Mijn jongste zit nu in de brugklas en hangt haar jas in het kluisje dat ze huurt.

  Het is ontzettend vervelend voor de moeders/vaders die het huis luizenvrij moeten houden en niet te vergeten de hoofden. Je wordt stapelgek van al die stapels was.
  Ik hoop dat het snel weg is voor jou en je kinderen.
  Floris heeft er vast niet veel last van...want was hij niet die man met een kaal kruintje??
  ;-)
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!