Berichten van het Moederfront: Gevoelig punt

16-02-2009

Gevoelig punt

Floris kwam na een bezoek aan zijn ouders/ mijn schoonouders terug met een onappetijtelijk krat vol met spuuglelijk glaswerk. Ik zal niet ontkennen dat je er uitstekend uit kon drinken, maar waarom zou je het willen.

Ik haalde diep adem, telde tot tien, dacht aan geweldloze communicatie en schreeuwde: 'Die hoef ik niet! Ik vind ze echt spuuglelijk!'
Floris keek me vernietigend aan en baste: 'Ze zijn anders prima! We gebruiken ze gewoon!'
'Ik dacht het niet!'
'Ik dacht het wel!'
'Niet!'
'Wel!'
'Maar ik wíl niet zulke lelijke glazen!' kreet ik nogmaals en ik voelde gewoon hoe alle lampjes op het bedieningspaneel van mijn gemoedstoestand woest flikkerden.

Overmand door emotie voegde ik er met omfloerste stem aan toe: 'Het is míjn huishouden, en iedereen loopt toch al over me heen. Ik heb niets in te brengen dan lege briefjes, maar het is míjn huishouden! En ik wil die lelijke glazen niet! Ze passen nergens bij!'
'Nou zeg....' mompelde toen Floris.

Dus vanmiddag brengt hij ze naar de kringloop, want je mag een gegeven paard weliswaar niet in de bek kijken, maar wel naar de kringloop brengen.

En ik ga in therapie aan wat 'issues' werken.

4 opmerkingen:

 1. Hm, aardig wat issues :)
  Maar gelijk heb je, lelijke glazen hoef ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem9:03 a.m.

  En gelijk heb je!!!!
  You go girl
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem11:53 a.m.

  En die schuldgevoelens spoel je door het toilet!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja zo heb ik de schuur vol staan met gruwelijke maar door mijn man's oma prachtig gemaakte : gehaakte kleedjes,borduurwerkjes en de halve inhoud van de keuken.Ik haat het dat ik in tijden van rouw niet nuchter kan denken want ik heb het zelf mee lopen sjouwen....und warum?(3x)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!