Middelbare school misère

22-04-2009 -
Ik heb zo schoon genoeg van al die mensen die me allervriendelijkst aanhoren, hun begrip tonen, en vervolgens hun handen zorgvuldig wassen in zeep en onschuld en verklaren: 'Ik kan helaas geen enkele toezegging doen. Ik begrijp dat dat vervelend voor u is. Maar ja, u begrijpt. U hoort over twee weken van mij, maar het kan natuurlijk ook langer duren. Vervelend hè? Maar ja, u begrijpt.'

In alle middelbare schoolkeuze misère rondom Jan verlang ik hartstochtelijk naar iemand die zegt: 'Mevrouw, ik ga me voor uw zoon inzetten en mijn nek voor hem uitsteken! Mijn handen zijn gebonden, maar ik maak ze wel even los. En als er koppen gaan rollen, dan verzeker ik u dat de mijne er bij zal zijn!'

Toen ik Jan vertelde dat zijn aanmelding voor de middelbare school van onze keuze is afgewezen, omdat ze denken dat het niet de juiste school voor hem is, antwoordde Jan: 'Maar ze kennen me niet eens.'

En dat is meteen het wijste wat ik er iemand tot dusver over heb horen zeggen!

7 opmerkingen

  1. Het slaat allemaal helemaal nergens op, geef dat kind een kans zou ik zeggen hij kan altijd nog terug toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wijze woorden van Jan. Maar ja, daar koop je op dit moment ook niks voor... ik heb ook al geen raad :S. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Naar België komen?

    Wat zou ik me daar ook vréselijk over opwinden zeg. Ik denk niet dat ik nog rustig zou kunnen blijven tegenover de directies die mijn kind afwijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Annelies10:44 p.m.

    Sjonge, wat een ellende!
    En middelbare school misère, ik dacht dat je over onze school zou vertellen, want iedere keer als ik hier even aanwip denk ik aan jou als 12/13-jarige op school, hahaha! En zie met welke misére we 25 jaar (VIJFENTWINTIG!!!) later te maken hebben... Sterkte!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Pfff, die citotoets mogen ze wat mij betreft gelijk afschaffen. Ik heb er ook één die dit jaar de citotoets heeft gedaan. De uitslag lag een beetje binnen de verwachtingen, maar toch breek ik me momenteel heel wat de hoofd over de aankomende middelbare schoolperiode. Maar dat heeft weer andere redenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem10:10 p.m.

    O wat herkenbaar!! Hier ook al dikke stress ...of zoonlief aangenomen gaat worden op de school van zijn/onze keuze...
    Zijn Cito heul goed gemaakt...maar over het algemeen gaat het schoolse leven voor hem met nogal wat problemen gepaard...voor LWOO was hij te goed.. voor vmbo kader te goed...voor tl te slecht.. ehm anders nog iets...give me a break!
    Uitslag pas 9 NEGEN! mei... als dat een nee wordt... o daar wil ik niet aan denken...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem11:56 p.m.

    Duit in het zakje van oma. Toen ik begin jaren tachtig mijn jongste, zeer creatieve dochter op de Vrije School aanmeldde, omdat haar talenten op de 'gewone' middelbare school bleven kwijnen, kreeg ik te horen dat mijn kind niet paste in 'het plaatje' van de vrije school. Niet helemaal vergelijkbaar met de afwijzing van Jan, maar even kort door de bocht!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.