Berichten van het Moederfront: Therapeutisch weekend

20-04-2009

Therapeutisch weekend

Ooit overwoog ik een opleiding tot transpersoonlijk therapeut, en in dat kader deed ik mee aan een kennismakingsweekend.

De eerste avond startte met een meditatie-oefening en we kregen de instructie ons een roos voor te stellen. Ik ben geen fan van rozen en in mijn geestesoog verscheen een dorre, sneue roos, terwijl ik mij in stilte verbeet over de oefening en bedacht welke boodschappen ik nog moest halen.

Na de oefening moest iedereen zijn roos tekenen en er over vertellen. Toen ik aan de beurt was liet ik braaf mijn treurige verlepte roos zien, waarop de therapeute zei: 'Wat verdrietig dat jij jezelf zo treurig en verlept vindt.'
Verbluft keek ik haar aan bij deze onverwachte wending en sputterde: 'Maar ik ben die roos helemaal niet. Ik vind rozen pretentieus en overschat.'

De therapeute keek me meewarig aan en liet een betekenisvolle stilte vallen.
Ik kan niet zo goed tegen stiltes dus mompelde ik: 'Madeliefjes, die vind ik wel leuk!'
Te laat zag ik mijn fout in, want madeliefjes zijn ontzettend klein. En ja hoor, daar kwam de vraag al: 'Vind jij jezelf klein?'
'Dan vind ik margrieten leuk!' herstelde ik, en voegde er voor de zekerheid aan toe: 'Die zijn wel groot!'

Toen was genadig mijn beurt voorbij en was de volgende aan de beurt.
'Mijn roos groeit om een rozenboog heen. De rozenboog geeft de roos steun.' verklaarde mijn medecursist en zei toen droogjes: 'Ik zie de bui al hangen!'

En dat was meteen het leukste moment van het hele weekend.
Van de opleiding heb ik afgezien.

8 opmerkingen:

 1. Wat een gewauwel, als je nog geen complex hebt word het je daar wel aangepraat....dan kunnen ze je meteen nog 10 vervolg cursussen aanbieden om er weer bovenop te komen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7:14 p.m.

  whahahaha wat een vreselijk geneuzel. ik ben van de zonnebloemen, wat zou dat van me zeggen? ;)


  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9:31 a.m.

  Ik een lelietje van dalen.....
  Hahahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooit volgde ik een pedagogische opleiding en ik werd dus helemaal knettergek van dit soot geneuzel! Het is ook echt niet aan mij besteed. Ik word hier alleen maar heel opstandig van. Maar goed, ik zou denk ik 'vergeet mij nietjes' tekenen, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh hemel. Ik zou ook vergeet-mij-nietjes tekenen. Wat zou ze mij zielig vinden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd van tulpen maar ik groei echt niet keihard boven de rest uit. En ik stink ook niet heel erg na een week. Whoehaha..
  Wat een geneuzel.. kan ik helemaal niets mee. Maar wel goed dat je op kennismakingsweekend bent geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan daar idd helemaal nix mee, krijg er jeuk van, dat soort opgedrongen conclusies die kant nog wal raken. En ik ben helemaal niet van de bloemen, zegt dat wel niet? Ik ben een nix dus. Poor me ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk alleen al al jouw geschrijf te lezen, maar ook leuk deze kommentaren van de volgers.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!