Een nieuwe attitude

01-05-2009 -
Met het oog op de Meivakantie had Het Dappere Thuisblijfmoedertje zich een nieuwe attitude laten aanmeten. Hij zat nog een beetje onwennig, maar hij was een stuk positiever dan haar oude attitude.

'Kijk eens, ik heb een nieuwe attitude voor de vakanties gekocht!' jubelde ze tegen de Barse Houthakker.
'Wat kostte dat wel niet?' baste de Barse Houthakker.
'Joh, jíj zou eens een nieuwe attitude moeten kopen,' bitste Het Dappere Thuisblijfmoedertje en bewonderde zichzelf en haar nieuwe attitude in de spiegel.

'Met deze attitude zal ik oeverloos genieten van de kinderen. Ik zal mij verblijden over ieder woord dat over hun lippen rolt, ik zal mij bewust zijn van ieder kostbaar moment. Ik zal niet meer willen gillen om openstaande deuren of vallend gebekerte. Met deze nieuwe attitude wordt elke vakantie fantastisch!'
'Jaja,' mompelde de Barse Houthakker, en voegde er nog aan toe: 'Het zal wel.'

De Meivakantie deed haar lang verwachte intrede en Het Dappere Thuisblijfmoedertje gebruikte haar nieuwe attitude dat het een lieve lust was. Maar na een dag of twee begon hij wat te rafelen aan de randen, op dag vier vielen er grote gaten in, en op dag zeven viel er een kleverige beker ranja op en werd hij bijna opgevreten door grote hordes mieren.

'Zo?' snoof de Barse Houthakker, 'Bevalt je nieuwe attitude nog?' en wierp een veelbetekenende blik op Het Dappere Thuisblijfmoedertje dat in foetushouding in een hoek lag te duimen, met haar nieuwe attitude in flarden om haar heen.
'Hij doet het niet meer zo goed,' gaf Het Dappere Thuisblijfmoedertje toe. 'Blijkbaar is hij niet bestand tegen Meivakanties.'

Het Dappere Thuisblijfmoedertje ging op hoge poten naar de attitudewinkel en zei: 'Meneer, ik wil mijn geld terug, want die attitude die u mij verkocht is nu al kapot!' en ze liet hem de kapotte attitude zien.
'Maar mevrouwtje,' zei de verkoper ontzet, 'waar heeft u hem in vredesnaam voor gebruikt?'
'Voor de meivakantie van mijn kinderen!'

Toen schudde de verkoper vermanend zijn hoofd en zei: 'Maar mevrouwtje, daar is toch geen enkele attitude tegen bestand?! Ik adviseer u een attitude aanpássing, maar meer kan ik niet voor u doen.'
'Nou doe dat dan maar, ' zei het Dappere Thuisblijfmoedertje nors.
Een paar uur later liep Het Dappere Thuisblijfmoedertje met aangepaste nieuwe attitude de winkel uit.

'Ik zie geen verschil met je oude attitude' merkte de Barse Houthakker op toen ze er mee thuis kwam.
'Ik ook niet,' zei Het Dappere Thuisblijfmoedertje.

En dat was het droevige einde van de nieuwe attitude van Het Dappere Thuisblijfmoedertje.

7 opmerkingen

  1. Houd vol, dapper thuisblijfmoedertje! Houd vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doe mij ook zo'n attitude. Maar dan wel een werkende, dat begrijp je.

    En een meivakantie, die wil ik ook wel...
    Ik denk nog, beter een meivakantie, dan helemaal niets!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik sta elek morgen op met een 'nieuwe' attitude, maar helaas overleeft die het meestal nauwelijks de ochtend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha, hier ook meivakantie. En af en toe zou ik ook in foetushouding in een hoekje op de grond willen liggen ;-) Ben benieuwd hoe mijn man dan zal reageren...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Peenvogel9:51 p.m.

    Aangezien mijnmeer Peenvogel ook thuis is op deze vrije dagen, heb ik een probaat middel; op momenten dat het "Hij begon!" en "Mamaaaaaa" me naar de strot vliegt, grijp ik mijn edel ros en smeer 'm voor een paar uurtjes, om bij te tanken bij een kennis. Werkt goed ende slijt niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. zo hee... zo'n meneer peenvogel wil ik ook! die van mij dook gewoon vanmorgen onverbiddelijk terug zijn bed in om er weer klagend uit te komen: "dat dutje heeft me helemaal suf gemaakt" (kill kill). Verder hier dus ook mei vakantie jeeeeh.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.