De lange arm des moeders

25-06-2009 -
En ik keek naar mijn kinderen, en ik zag dat het niet goed was. Als een sluipende ziekte was het computergebruik onder hen toegenomen.

Dus pimpte ik mijn oude regels over computergebruik op tot een geheel nieuwe wet: De Anti Scherm Wet 2009. Met deze wet wordt het computergebruik/tv-kijken/nintendoën drastisch aan banden gelegd.

En omdat ik met wat autoriteitsprobleempjes kamp, verwijderde ik toetsenborden en muizen, zodat slechts het scherm nog restte en verstopte die grondig.

Onthand liepen toen de kinderen rond. Piet beende luid wenend naar boven en kondigde aan nooit meer naar school te gaan, Ot keek zoekend om zich heen op zoek naar antwoorden, en Teuntje pulkte in haar neus.

Maar toen begonnen er mooie dingen te gebeuren. Ot ging van narigheid dan maar lezen, en Jan nodigde Maartje uit om te gaan spelen in de kleine speeltuin.

En ik keek om me heen en ik feliciteerde mezelf, met alweer zo'n geslaagde opvoedactie.

Iemand moest het doen, en bij de kinderen lig ik momenteel niet zo goed.

11 opmerkingen

 1. Anoniem1:03 p.m.

  En nu moet je consequent zijn en zelf ook de computer de rug toe draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel handig doorgedacht om dan ook de muis en het toetsenbord weg te halen! En het is nu toch ook veel te lekker weer om binnen te zitten als kind?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb ik hier ook gedaan met de tv dan wel. Alleen werd ik ontmaskerd toen ik meldde dat de tv stuk was. 'nee, JIJ hebt dat gedaan' zei Jona.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan... deed ik hier ook ooit, met hetzelfde resultaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd dan maar!

  En bespeur ik hier bovenaan een reactie van één van de slachtoffers?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, zo lang jouw computeren zich beperkt tot de tijd dat zij naar school of bed zijn... wat niet weet, wat niet deert toch? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. helemaal goed van je , ik wil het ook niet , mooi weer ga naar buiten ga wat doen en beweeg....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha. Herkenbaar. En zeg er dan ook vooral bij dat het voor hun eigen bestwil is en dat moeders alles beter weten dan kinderen, dan worden ze nog bozer..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha! ik vind het heel goed gevonden... ach, en als je toch al de boeman bent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jongste is helemaal gek van computeren. Als het aan haar ligt, zit ze er continu achter en dat is natuurlijk te gek. Nu mag ze tijdens het koken computeren en dat is dus zo'n 30 minuten per dag. Bij oudste wordt het op dit moment wat minder. Zij is meer een buitenspeelkind.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Good for you! En vreselijk he, dat je juist door het goed te doen door je kinderen wordt bestempeld als een rotmoeder?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.