Hyve je boosheid

26-06-2009 -
'Slaan, schoppen, duwen, bijten, knijpen, aan haren trekken, al deze aangename manieren om je ontstemming te laten blijken, heb ik ten strengste verboden. Dus waar moet je als kind heen met je gerechtvaardigde woede, als je je laf verraden voelt door een vriendje?

'Gebruik je wóórden,' counselde ik Jan, toen hij ontgoocheld thuiskwam na een ruzie met een vriendje, en aankondigde dat hij hem de volgende keer zou schoppen.
'Volgende keer schop ik hem,' herhaalde Jan koppig.
'Nee Jan, je mag geen lichamelijk geweld gebruiken. Je moet het met woorden oplossen.'
'Hmpf,' bromde Jan.

Toen logde hij in op zijn Hyves account, klikte daar het betreffende vriendje aan en verwijderde hem zonder pardon van zijn vriendenlijst.

'Zo,' merkte hij op. 'Nu heb ik 64 vrienden in plaats van 65.'

10 opmerkingen

 1. Een klein beetje schoppen mag toch wel??
  Alleen als die ander eerst schopt dan wel??
  Of als je echt HEEEL boos bent ??? Zo boos dat je wel kan gillen iets kapot wil maken en het liefst de schenen van degene die je zo boos maakt??? Nee ik weet het wel dat het niet kan maar soms wil ik het zelf ook heel graag doen maar ja ik ben volwassen , zeg maar oud.
  Oh weet je wat hij ook kan doen de buddypoke dat jochie gewoon een trap laten geven lucht ook wel op, je kan me toch een partij meppen met die buddypokes....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een slimme oplossing van die jongen! Al is 't ook zonder woorden, boodschap is duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou heeft nóg zijn woorden niet gebruikt!

  Ach, in dit geval spreken daden harder dan woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem3:13 p.m.

  Dikke duim voor Jan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn oudste heeft mij herhaaldelijk verwijderd van zijn hyves en mij dan ook geblokkeerd. Nu is alles weer goed en heeft ie er weer structureel een vriend bij: zijn eigen moedertje!
  Slimme jongen die Jan van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem10:03 p.m.

  Ja geweldige actie. Zo heeft mijn zoontje eens een volwassen kennis van de vakantie verwijdert op Hyves. Maar wel met een krabbel: sorry ... dat ik je verwijder, maar ik wil alleen echte vrienden. ...

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het wel grappig! Bij ons ging het een beetje omgekeerd. Wij gaan de komende zomer verhuizen. En oudste dochter (8) had het er met haar liefste vriendinnetje over, dat ze toch wel vrienden konden blijven.

  Ik opperde al dat het heel leuk zou zijn als ze elkaar brieven gingen schrijven.

  Maar vriendinnetje riep meteen: "Nee, dan gaan we op Hyves! Dan kunnen we ook contact houden".

  Ik vond het wel een prima oplossing, ben niet zo antinieuwemedia, en bedacht dat dochter dan een profiel zou moeten aanmaken, en dat ze dan vrienden zouden moeten worden.

  Nou, dat vond oudste dochter erg stom en ze snapte er ook niks van. "Want we zijn toch al vrienden!"

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Laatst kwam onze zoon thuis met het verhaal dat een Hyvesvriendje hem wel eens even zou gaan stalken en hem erg lastig zou gaan vallen, wel erbij vragende of wij ouders zijn Hyves ook controleerden. De desbetreffende jongen hield er nogal rare taal op na, dingen die mij zelfs kriebelden om dat ventje een schop onder zijn hol te verkopen. Zoonlief was er helemaal naar van en gooide hem dus ook uit zijn lijstje, maar blokkeerde hem ook. Dus helemaal geen gehyve meer met desbetreffende. Het heeft geholpen. Op de scouting was na weken lang getreiter en gedreig richting mijn zoon van desbetreffende het opeens opvallend rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, dat is pas een sterke reactie! Goed hoor, van hem!

  Hier roep ik ook altijd dat er niet geschopt mag worden of geslagen. MAar het andere uiteinde is dat hij zich ook niet in elkaar hoeft te laten meppen. Die 'nuance' vind ik wel moeilijk over te brengen moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik waardeer dat pragmatische trekje van Jan wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.