Berichten van het Moederfront: Cadeau voor de juf

09-07-2009

Cadeau voor de juf

Toen ik vorig jaar voor de zoveelste keer ongemakkelijk stond toe te kijken hoe de leerkrachten cadeautjes kregen, terwijl ik niet meer te bieden had dan een vriendelijk bedankje, nam ik me acuut voor: 'Volgend jaar geef ik ook wat!'

Deze hele week liep ik daarom te denken wat ik de juffen in godsnaam zou schenken. Daarbij hevig gehinderd door mijn weerstand tegen het hele schenk-fenomeen, dat bij mij de associatie met Meneer Kaktus' kreet: 'Het kan nog gekker, het kan nog gekker!' oproept. Maar ik herinner me ook hoe hartverwarmend de presentjes waren, die ik soms kreeg van mijn cursisten Samen Bevallen, dus een cadeau moest er komen.

Maar het enige cadeau-idee dat ik kon verzinnen waren bloemen. En wat als de juffen direct naar zonniger oorden zouden vertrekken? Dan zouden die bloemen daar in eenzaamheid staan te verwelken, en dat zou zonde zijn van mijn warmhartigheid.

Ik wilde net de haren uit mijn hoofd trekken van frustratie toen mijn oog op mijn vaas met stoffen bloemen viel. Ik greep Ot en Piet in hun nekvel, griste de vaas uit de vensterbank, en duwde ze die in de hand.
'Zeg maar pies!' riep ik, wat ze natuurlijk graag deden en kiekte ze snel.

Als sluitstuk greep ik mijn laminator, ik weet niet hoe ik ooit zonder heb gekund, en lamineerde de foto's tot een vlot schilderijtje.

En als iemand roept: 'Wie is er een leuke en betrokken moeder dan?'
Dan roep ik heel hard: 'Ikke!'

4 opmerkingen:

 1. Nou, als jufzelfzijnde, vind ik dát echt de leukste cadeautjes. En ik hóef niet eens cadeautjes! Een ferme handdruk: helemaal prima. Niets mis mee.
  Maar als het dan toch moet: een schrijfblokje met op de cover een zelfgeschreven / -getekende groet en dat dan geplastificeerd. Of een blokje post-its of zo met op het eerste blaadje: juf, ik vergeet u noooooit meer. (Kan ook leuk als de juf niet zo goed functioneerde...)
  Of een potje (mislukte) bosvruchtenjam. Met zelfgemaakt etiket.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die van ons kreeg een hele vracht bloemen en pralines, dus ik was maar wat blij dat ik iets anders had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk cadeautje. Wat me er dus aan doet denken dat ik ook nog iets moet verzinnnen. Ach, ik heb nog twee weken (oudste had ook niets aan het eind van groep 1, wist ik veel).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shit ik lees dit en ik die ALTIJD een kleinigheidje klaarzet voor juffen/meesters/overblijfmoeders ben het dit jaar vergeten , balen.
  Ik ben ook veel te druk ....pfffffff

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!