Berichten van het Moederfront: Gezeur zit in een klein hoedje

09-07-2009

Gezeur zit in een klein hoedje

Het begon allemaal met Floris' vader die jarig was, en die voor zijn verjaardag een strooien hoed wenste. Via internet slaagden we er in om er één te vinden.
'Maar,' schreef de verkoper:, 'de maat valt wel een klein beetje klein uit.'
'Ach,' vond Floris, 'alles boven de zestig is meegenomen, dus doe er voor mij ook maar één. Als je zo groot geschapen bent als ik, moet je pakken wat je krijgen kunt.'

Gisteren arriveerden in een gigantische doos de twee hoeden, die vooral geschikt bleken voor Babyborn. Gezien de hoge verzendkosten had terugsturen geen zin, en dus schikte ik mij wrokkig in het feit dat ik zojuist tweeëntwintig euro over de balk had gesmeten.

Maar toen hadden we dus twee te kleine hoeden.
'Wat een leuke hoed!' riep Jan tijdens het ontbijt, en zonder verder na te denken beloofde ik gul: 'Jij mag hem wel hebben!'
En toen barstte de hel los, want de vier overgebleven kinderen krijsten allemaal: 'Mag ik dan de andere?! Mag ik dan de andere?!'

Terwijl ik mij uit dit mijnenveld probeerde te manoeuvreren, nam Piet het heft in handen, griste de hoed van de tafel, zette hem op en riep triomfantelijk: 'Van mij!' waarna hij het op een lopen zette naar zijn slaapkamer.

'Dat is niet eerlijk, dat is niet eerlijk!' riepen toen de overgebleven drie, en zuchtend ging ik naar boven voor een interventie.
Uiteindelijk wist ik de hoed van Piets hoofd te peuteren, die fase één van het rouwproces oversloeg en onmiddellijk doorging naar woede, en zich in een innnige omhelzing aan het deurkozijn vastklemde.
'Dan ga ik niet naar school!'

En toen was het pas kwart voor acht.

Dat krijg je er van als je je woorden niet eerst op een goudschaaltje weegt.

12 opmerkingen:

 1. vijf kinderen, dat zijn er eigenlijk gewoon drie teveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je er geen wedstrijdje van maken? Maar dan zo een waar je zelf wat aan hebt. Iets in de zin van: wie het langs alleen kan spelen krijgt de hoed; of wie het langst geen ruzie maakt; of wie het langst niet tegenspreekt... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh jee, ik heb er nog maar twee en ik kom al zulke situaties tegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geef gewoon drie kinderen kado aan je schoonvader, ben je overal vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei! Klassieke vergissing (die ik ook eens gemaakt heb). Kan gebeuren zo vroeg in de ochtend :-).

  Misschien maar een roulatie-systeem verzinnen? Ieder een week bijvoorbeeld?

  Of de hoeden gewoon laten 'verdwijnen'. Da's ook een idee. Beetje vals maar in liefde en opvoeden is alles geoorloofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. p.s. als we iets gratis krijgen bij de boodschappen (bijv. van die irritante magneetjes bij de Bleu Band) gooi ik het altijd boven op de kast tot er twee van zijn. Dat scheelt heeeeeel veeeel gezeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een oplichter, trouwens, die man. Meteen op Marktplaats melden :-s

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O My.. en waarom wil ik weer zo snel zwanger worden? Juist ja, om nog heel veel biggetjes te gaan baren. Maar ik ben dus 'n SLECHT MENS voor 9 uur 's ochtends. Behalve voor een vrolijke baby, maar verder ben ik gewoon gevaarlijk. Dus ik denk: niet doen Joel, niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, dat was natuurlijk niet zo heel erg slim ...

  En weer kom ik zonder problemen op je site. GA nu proberen te reageren via de google-account.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En waarempel, dat lukt ook nog in één keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Novy: 5 kinderen zijn er 5 teveel en 7 zijn er 7 teveel...
  ik ben na een halve vakantie dag al uitgeput en waarom staan die kinderen als ze naar school moeten om kwart voor 8 met MOEITE op en als ze vrij zijn om 7 uur? Grrrrr ik zet ze op marktplaats , iemand interesse???

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem1:35 p.m.

  "Het begon allemaal met Floris zijn vader", lees ik.
  Waarom kom ik Floris dan niet tegen in de oplossing van dit probleem??
  Hij wilde tenslotte ook zo'n rothoed!
  Ik zou die dingen gewoon weggooien bij het afval Nicole.
  Verdorie, dat gedoe ook!
  Een anonieme boze moeder...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!