Berichten van het Moederfront: Grootouderparticipatie

03-07-2009

Grootouderparticipatie

Mijn ouders zijn moderne babyboomers. Schaterlachend maken ze lange fietstochten op hun hem-en-haar-fietsen, volgen cursussen over succesvol ouder worden, en zetten zich in als vrijwilliger. Hun agenda's zijn bomvol en als ik bel krijg ik de voicemail.

Dus toen de school een middag organiseerde waarop opa's en oma's verwacht werden kon ik een vals lachje niet onderdrukken toen ik de voicemail insprak met dit leuke nieuws.

Want waarom stoppen bij ouderparticipatie? Het is tijd voor grootouderparticipatie!

5 opmerkingen:

 1. Och mijn hemel, ik ben benieuwd naar de reakties...

  't Is jammer dat mijn sch.ouders te oud waren en mijn ouders te ver weg woonden om daaraan mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahahhaahha mijn ouders deden dat niet, een tante is een keer ingesprongen als adoptie oma...maar ik vind het een prima idee moeten ze voortaan altijd doen niks geen ouders meer alleen grootouders

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem11:59 a.m.

  Het wordt steeds gekker.
  Wat is er toch aan de hand tegenwoordig?
  Mijn moeder vertelde me dat zij vroeger nooit naar school hoefde om schoon te maken of iets dergelijks. De juf zelf boende haar klas! Er waren zo nu en dan oudergesprekken, maar meer ook niet.
  En ik krijg het idee, dat, nu er flink wordt bezuinigd er steeds minder klassen- en onderwijsassistenten zijn om de leerkracht te ondersteunen, er een steeds groter beroep wordt gedaan op de ouders en straks ook de opa's en oma's.
  Wij hebben hier in het noorden nu zomervakantie. Toen ik afgelopen vrijdag om 08.00 uur aanwezig moest zijn voor een klusje op school, hadden twee leerkrachten zich ziekgemeld. De leerkracht van groep 8 die afgelopen week opnieuw ongestort was na alle afscheidsperikelen rond groep 8, was opgetrommeld omdat er te weinig mensen waren voor de groepen. Je had haar moeten zien, ze had geen stem meer en was doodmoe.
  Het onderwijs is echt niet leuk meer op deze manier. Ook de leerkrachten hebben het ontzettend druk, idioot gewoon.
  Maar goed, de zon schijnt, ik ga lekker in de tuin met mijn kopje thee en een croissant en een hééél dik boek. Gelukkig zijn mijn kinderen al groot en kan ik ongestoord genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, als ik om me heen al die kinderen zie die elke vakantie bij Opa&Oma logeren! Groen, gífgroen van jaloezie en afgunst word ik! Mijn moeder moet je 4 weken van tevoren boeken en bij zowel gewoon als schoon, mogen de kinderen 1 tegelijk 1 nachtje komen. Wij hebebn nog nooit een heel etmaal kinderloos doorgebracht!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!